Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dinsdag 21 maart 2017

Zo'n eerste dag na aankomst...


Gisteravond, zondag, zijn we weer in Le Pre Bonnet aangekomen na een reis van dik 14 uur.
Gelukkig geen schade aan ons huis of in onze tuin, maar wel waren er weer verscheidene bomen omgewaaid op de toegangsweg naar ons huis. Deze waren grotendeels al van de weg verwijderd, zodat we 'redelijk' bij ons huis konden komen.
Thuis aangekomen, de aanhanger en de auto uitladen, ons wat settelen... spullen in de kasten, bed opmaken etc. etc.  Presteert onze Mila het om even in snelligheid een klein plasje op ons fris opgemaakt bed te doen (zij is voor het eerst loops, denk dat het daar wat mee te maken heeft). BAH, bah, bah...
Uiteindelijk toch redelijk voldaan, na het bed verschonen en een heerlijke warme hap, op bed gegaan.

En dan... wordt je 's morgens wakker en volgt de eerste dag. Dat is vaak zo'n dag dat ik wat te hoog ademhalend in het rondte loop, omdat ik van alles het liefst tegelijk wil doen... binnen alles aan de kant maken, buiten in de tuin bezig, lopen met de honden, boodschappen halen, zitten genieten en noem maar op.
Van dat alles is allemaal een klein beetje gekomen. Het huis wat aan de kant gemaakt, veel in de tuin bezig geweest (waar heel veel te doen is), de toegangsweg wat ontdaan van de vele takken die er lagen, kleine wandelingen met de honden gemaakt (zij vermaken zich hier rondom het huis optimaal), boodschappen gehaald (zodat we weer een lekker maal konden maken) en buiten gezeten te genieten van de hele vele narcissen in de tuin. Paar keer in de poep gestaan, bah... , fototoestel die wat kuren vertoonde, grrr...
Henk was afgelopen dag weer 'gewoon' aan het werk, thuiswerk.

Nu, 's avonds zittend voor de warme houtkachel, buikje goed gevuld, is de rust in het hoofd weer teruggekeerd. Nagenietend van de leuke post die in ons postbusje zat. Onder de leuke post zat zelfs een gelukkig nieuwjaarskaartje, dat is toch wel fijn om halverwege maart te ontvangen. Het kaartje staat leuk te wezen op onze schouw ;-) (bedankt Laura...).


Ieder jaar sta ik er weer versteld van dat er zo ontzettend veel narcissen opkomen. De tuin staat er in maart altijd bomvol mee, zelfs in ons bos staan ze.


Mila heeft meer oog voor andere dingen ;-)


Samen kijken of er een hertje te spotten is op het buurveldje...
Altijd weer een genot om te zien hoe geweldig Vidor en Mila het hier vinden, ze zijn erg veel buiten.
Mitsie niet, die ligt zoals gewoonlijk het liefst voor de warme houtkachel ;-)

En de katten? Geen idee, denk dat ze het alle drie hier prima vinden... zo te zien aan hun reactie's voelen ze zich hier wel thuis.
4 opmerkingen:

 1. Hoi Cilia,

  Fijn dat jullie weer met z'n alle in Frankrijk verblijven.
  Beetje wennen zo die eerste dagen, maar ik weet van vorige keren dat jullie snel weer in het leven als God in Frankrijk buiten en binnenleven modus verkeren ;-))
  Om helemaal de lente kriebels te krijgen met al die schattige narcissen in het wilde weg om je heen.
  Mijn ogen en neus hebben ook de lentekriebels en dat ik minder fijn.

  Hier staan ze ook volop te bloeien in vele soorten maar dan geordend in gemeente plantsoenen.Ook mooi maar ik zie toch liever de wilde variant.

  Fijne tijd weer daar en lieve groet,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Het is alweer heerlijk toeven hier ;-)
   Zo'n eerste dag hier, vooral in het voorjaar, is er vaak van alles te doen, daar word ik soms wel wat kriegel van omdat ik 't eerst alles weer een beetje op de rit hebben wil (een zekere orde in het geheel).
   Hahaha... ORDE... nou ja de narcissen staan hier niet keurig geordend, die orde bedoel ik dus niet ;-) Ieder jaar weer een schitterend gezicht die HELE VELE wilde narcissen, echt overal waar je kijkt zie je ze hier bij ons staan... we durven maar amper door de tuin te lopen, voordat je er erg in hebt heb je een paar geplet.
   Last van ogen en neus? Dat is absoluut niet mooi. Hoop dat je desondanks toch kunt genieten van het voorjaarsgevoel.

   Hele lieve groetjes vanuit Le pre Bonnet,
   Cilia

   Verwijderen
 2. Hoi Henk en Cilia. Die kaart heeft er lang over gedaan, maar fijn dat hij is aangekomen.
  Wij zijn inmiddels alweer een paar weken terug uit France eind april gaan we weer. Heerlijk ik zie jullie genieten daar, fijne tijd gewenst. Groeten Laura

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Laura,

   Jullie kaartje staat hier in zijn uppie te pronken op de schouw ;-)
   Wij zijn ook van plan om eind april weer voor een weekje of twee weekjes deze kant op te gaan.
   Als jullie zin hebben, zijn jullie van harte welkom om even langs te komen.

   Groetjes, ook aan Rian en Thomas van ons beiden,
   Henk en Cilia

   Verwijderen