Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dinsdag 27 november 2012

Het feestgedruis zit erop......


Het grote feestgebeuren zit er weer op. Een geweldig spektakel weer, dit jaar... hapjes, drankjes, dansjes, lekker eten, muziek, spelletjes, uitstapje naar een waterval, vlaggetjes, bloemen en kadootjes. We hebben er weer optimaal van genoten met ons tweetjes, tesamen met de honden en katten. Een gek gebeuren, het vieren van alweer een jaar erbij op.


De vlaggetjes blijven voor de gezelligheid de gehele week hangen.
Maar ja, we kunnen/willen niet de gehele week doorfeesten... vandaar dat er vandaag weer een voorzichtig beginnetje gemaakt is met het klussen. Niet gelijk te gek natuurlijk...


Henk is druk bezig geweest met de espagnolet op ons slaapkamerraam te maken. Hij zit er ondertussen op en werkt formidabel. Nog even alles in de verf en dan is het hele raam klaar. Het lijkt nu al mooi, zogauw het af is plaats ik er een foto van op de blog.


De deur naar de 'etable' begint ook al wat kleur te krijgen. Geen flauw idee of ik hem deze week af krijg, omdat het in de voormalige schuur nog behoorlijk koud is en als het TE koud is, dan gaat het gewoon domweg niet.


Hierboven nog even een foto voor de leuk. Onze Bulletje heeft zich zelf een leuk plekje toebedacht... op de slaapkamer, voor het open raam. Vandaar houdt hij alles in de gaten. Als je inzoomt, zie je zijn 'dikke' kop net boven het vensterbankje uitpiepen.

Gisteren regende het hier zowat de gehele dag. Vandaag was het de gehele dag bewolkt maar droog. Vaak als we telefoon uit Nederland krijgen, wordt ons gevraagd hoe het weer hier is. Meestal wordt er gedacht dat het hier veel beter en mooier is, als dat het in Nederland is. Helaas, helaas... het is hier bij ons bijna hetzelfde weer als dat het in Nederland is. Over het algemeen is het hier in de Allier wel mooier weer, maar... niet bij ons huis omdat ons huis vrij hoog ligt en midden in het bos. Wel heel weinig wind trouwens, dat vind ik wel prettig. En... zoals ik vast al veel vaker gemeld heb, maakt mij het weer niet zoveel uit. Liever te koud als te warm... Henk wel wat meer, die zou wel naar een wat warmer gebied willen. Maar... dit is een fijne tussen oplossing. Geen Noorwegen en ook geen Spanje... nee... gewoon midden Frankrijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten