Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in en om ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

woensdag 5 juli 2023

De distel...

 
Zoals ik al vaker verteld heb, hebben wij twee wildcamera's. Eén van die twee camera's hangen we zo af en toe op een plek waar iets aan de hand is. Zo bijvoorbeeld afgelopen week, plots lagen er allemaal aardappelen boven de grond op ons aardappelveldje. Er stond helaas geen bordje bij wie de boosdoener was. Eerst hebben we gelijk de aardappelen gerooid die nog in de grond zaten en de aangevreten aardappelen hebben we laten liggen. Vervolgens hebben we er een camera neergehangen om te zien wie daar komt te snoepen. Daarnet even gekeken, tot nu toe geen resultaat.

De andere camera hangt op een vaste plek, een plek ergens achter op ons weiland. Daar hebben we een klein stukje gemaaid en een grote distel laten staan.
Een super plekje die door erg veel dieren bezocht wordt. Bijna dagelijks foto's en video's met beelden van vossen, marters, reeën en zo af en toe een das. De das komt helaas alleen 's nachts, dus dat zijn zwart wit opnames.


Reintje de vos loopt op bovenstaande foto achter de distel langs.

Even over de distel, een groot succes dat ding. Daar wordt enorm mee geknuffeld en gedaan, met prachtig resultaat :-) Wel dusdanig dat ik jullie hier een paar video's laat zien van de resultaten.



Het mannetje die regelmatig even zijn geuren achterlaat aan de distel.


Het vrouwtje die regelmatig even snuffeld aan de distel.


Vandaag zag ik de uitslag van al dat geknuffell met de distel.

Super leuk om zoiets te zien, wat zo'n distel toch allemaal teweeg kan brengen ;-)




4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Cilia,
Wanneer je huis zó in de vrije natuur staat kan je bezoek verwachten en dat leverde tot nog toe leuke beelden op.
Dan neem je het te vroeg gerooide aardappelveldje voor lief 😉
Een ander verhaal word het wanneer je midden in het dorp woont en een beest neemt zijn/haar intrek op de zolder van je huis.Je zoekt en zoekt met deskundige hulp naar de plek waar het beest zich schuilhoud, eenmaal die plek gevonden weet je maar één ding na het zien van de viezigheid dat je dat niet wil in je huis. Alle plekken waar die stinkerd maar door naar binnen zou kunnen komen dichttimmeren.
Dan denk je de oplossing gevonden te hebben……”mooi niet”
Het beest volgens deskundige een steenmarter vond een andere plek onder de motorkap van de auto’s onder de carport.Je kan het als hard werkend mens niet gebruiken dat de kabels van auto doorgeknaagd zijn wanneer je als planner voor oplossingen moet zorgen wanneer een van je chauffeurs je in de nacht nodig heeft en je auto start niet.
Zal hier maar niet herhalen wat kleinzoon zijn reactie is na jaar van ellende.Je zou nog denken dat hij geen dierenvriend is maar dat is hij juist wel.Hij heeft nu apparaatje in auto’s laten bouwen wat hoge pieptoon geeft wat beest afschrikt.

Lieve groet,Ger

Cilia zei

Hoi Ger,

Hier in de natuur is het ook niet altijd een feestje, maar de lelijke beelden laat ik achterwege op mijn blog ;-)

Ooh, ik kan me levendig voorstellen hoe ontzettend vervelend het voor je kleinzoon was. Steenmarters kunnen erg vervelend zijn en zijn vaak moeilijk weg te krijgen.

In Nederland wonen we ook in een dorp, daar hebben we wel eens last gehad van een steenmarter die kippen van ons dood gebeten heeft.
Hier tot nu toe nog nooit een steenmarter waargenomen, wel een boommarter. Daar hebben we weinig last van, behalve dan dat hij om de haverklap de vetbollen van de vogels steelt als ik ze vergeet binnen te halen 's nachts. Tja... daar valt nog mee te leven.

De reeën, mama met haar twee kleintjes, waren er trouwens vanmorgen alweer. Prachtig gezicht op de filmpjes.

Hoop dat je kleinzoon nu geen last meer heeft van de steenmarter.

Liefs en de groeten,
Cilia

von zei

Dit is vet genieten Cilia, zo mooi! 🤗

Cilia zei

Ja echt prachtig om te zien en bijna iedere dag weer een verassing wat er op de camera's staat. Ik ga er dagelijks heen om de opnames op te halen en te bekijken, vandaag stonden er weer een vos, een das en enkele reeën op. En... heel veel vogelgeluiden, vooral 's ochtends vroeg.