Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in en om ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

maandag 24 juli 2023

Even voorstellen... Uriele des Joyaux d'Artemis

 
Sinds vorige week zaterdag hebben we gezinsuitbreiding, een prachtige Gordon Setter. Een klein meisje genaamd Uriele des Joyaux d'Artemis, roepnaam Muriele.


Bovenstaande foto is gemaakt toen Muriele 9 weken oud was. De foto, een magneet, hebben we van de fokker gekregen.


Tja... daarna bij ons, gelijk zag ze er anders uit.
Hier zat ze onder het kleefkruid.


Zoals op bovenstaande foto te zien, heeft ze het hier wel naar haar zin.
Althans, ze lacht wel vriendelijk ;-)


Zo heb je er geen hond aan.

Plots weer een heel ander leven, eerlijk gezegd was het sinds het overlijden van onze Vidor wel wat ingekakt. Vidor was altijd een hele aanwezige hond en toen hij wegviel, viel de stilte in. Ook merkten we aan onze Mila dat ze wat timide was de laatste tijden. Of het kwam omdat ze Vidor miste of omdat er thuis plots toch een ietwat andere sfeer was weten we uiteraard niet.

Na wat wikken en wegen hebben we besloten om er een Gordon Setter meisje bij te nemen... Muriele dus :-)

Kan nu al zeggen dat er weer heel wat leven in huis is, druk druk druk. Vooral de eerste twee dagen was het behoorlijk druk. Muriele moest alles verkennen in en om het huis, alles in turbo stand. De afgelopen dagen is ze gelukkig een stuk rustiger, veel verkennen, veel nieuwe indrukken opdoen, veel spelen.
Wat wel grappig is, we hadden verscheidene leuke nieuwe speeltjes voor haar aangeschaft, maar een  lege petfles, stokjes, kokosnoot, dennenappels e.d. vindt ze allemaal veel interessanter. Verder vindt ze het ook geweldig om achter Mila en de katten aan te rennen.
Ook wel prettig is dat ze 's nachts heerlijk doorslaapt.
Verder is ze, zoals we nu zien, erg leergierig. Gaat al keurig op commando zitten, kent het woord 'kom' al redelijk goed... maar het is tevens best wel een boefje. Gaat gewoon rustig haar eigen gangetje, mag nog graag OVERAL in bijten, al met al een fijn handenbindertje waar we de gehele dagen zoet mee zijn.
Gelukkig hebben we de afgelopen week prachtig weer gehad, zodat we heerlijk de gehele dagen buiten konden zijn. Zo af en toe gaan we even een klein stukje toeren, even met haar (en natuurlijk met Mila) naar andere plekken, waar we dan een mini wandelingetje maken... zodat ze aan van alles went.
Natuurlijk slaapt ons meisje ook nog erg veel, doorgaans zo'n twee uurtjes op om daarna zo'n twee uurtjes te slapen. In de slaapuurtjes blijft altijd één van ons beiden bij haar en kan de ander even wat voor zichzelf doen. Als ze wakker is zijn we vaak samen met haar bezig, nou ja... op een stoel aan het toekijken hoe ze zich vermaakt ;-)


Muriele samen met haar grote voorbeeld Mila.


Even een kleine versnapering...


Mila haar moeder is tevens verre familie van Muriele.

Mila heeft het er plots ook weer druk mee, al moest ze eerst best wel even wennen. Ze is puppy's helemaal niet gewent, was zelf altijd het kleine meisje. Soms zie je haar er een beetje mee worstelen, met zo'n druktemaker om haar heen.

Tja... even een hondenblogje tussendoor omdat ons leven momenteel eventjes in het teken staat van de honden.





7 opmerkingen:

von zei

Haaa niks mis met een hondenblogje hoor!😂🤣 Het is altijd weer ff wennen zo'n nieuwe pup en je wordt zelf ook weer even opgeschud . . . Ogen in je nek hebben en genieten van die capriolen! Het is een mooi schatje, leuke foto's! Ze heeft een fijn leven voor de boeg! Liefs van mij🐾🐾🐾

Cilia zei

Hoi Yvonne, ik heb afgelopen weekend nog even je reisverslag opnieuw gelezen (toen jullie Elin kregen). Petje af voor die eerste tijd met de drie honden in de camper, hahaha... in gedachten zie ik jullie nog 's nachts in onderbroek de honden uitlaten. Heb zo af en toe nog even heerlijk gelachen.
Trouwens kleeft ook wel een klein voordeeltje aan in zo'n kleine ruimte, hier moeten we gelijk overal wat hekjes plaatsen. We hebben bijna geen deuren en overal trappen, dus kan Muriele overal heen. Zodoende is Henk druk bezig met wat alternatieve hekjes te plaatsen, zodat Muriele niet steeds trappen loopt en door het hele huis heen banjert. Is uiteraard niet goed voor haar, maar ook nog veel te gevaarlijk.
Eventjes geen luilekkerland meer hier ;-)

Lieve groetjes,
Cilia

von zei

Nou wat leuk dat je dat nog eens teruggelezen hebt! Zal ik ook eens doen en mij verbazen over zoveel souplesse🥵
Echt waar, het was zo energievretend, maar ja alles komt weer goed! En ik zie nu al die maatregelen bij jullie weer voor mij, hekje hier, hekje daar, ik weet er alles van😄. Regelmatig iets uit een bekkie plukken en maar proberen rustig te blijven, wat soms niet lukt. Elin wordt deze week 1 jaar en puppyperikelen voorbij!🫡 nou soeiiii xxx

von zei

Doei dus🙃

Anoniem zei

Wat leuk !!!!!!!! Wat zullen jullie het er druk mee hebben.....zij ziet er nog zo klein uit vergeleken met Mila. Mila en Muriela, wat een stel. Ik hoop ze gauw hier te zien en vermaak je maar goed met zijn allen in vakantie tijd. Liefs uit Wedde, Margot


Cilia zei

Tjemig Yvonne, alweer 1 jaar. Wat gaat die tijd toch snel. Bij deze alvast GEFELICITEERD met Elin.

Hahaha... soeiiii, als je het niet verbeterd had, dan had ik wellicht gedacht dat het Zweeds was.

Doehoeg....

Cilia zei

Hoi Margot, het is ook nog een erg klein dapper gevalletje.
Komende vrijdag krijgt Muriele de derde inenting en tevens een paspoort. Volgens mij mag ze dan over een week of drie meereizen naar het buitenland. Dus... dan gaan we n.a.w. vrij snel daarna weer even naar Nederland. Zou fijn zijn je dan weer even te zien. Dan laat ik me wel even horen.
Veel liefs en wie weet tot over niet al te lange tijd,
Cilia