Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in en om ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

vrijdag 11 september 2020

Fijne nazomer...


Nog steeds super mooi korte broekenweer hier, rond de 25 graden dus kan de lange broek ook aan. 's Avonds koelt het wel behoorlijk af zodat de houtkachel regelmatig even voor de gezelligheid aan gaat.

Het lijkt altijd prachtig zo met het late middagzonnetje op huis. 


Zelfs Vidor vindt het leuk...


Onze oude buitendeur in het late middagzonnetje...


Mooi gezicht...

Nu maar hopen dat de wingerd binnenkort rood gaat kleuren, daarna als het blad eraf is wordt hij weer wat teruggesnoeid. Altijd wel grappig zo'n wingerd, in de wintermaanden is het huis weer compleet zichtbaar. Ook heeft de wingerd hele kleine bloemetjes waar altijd veel insecten op af komen en er zitten verscheidene nesten in, voornamelijk van winterkoninkjes en koolmeesjes.


Onze verwende dame, Mila, ligt altijd het liefst op een stoel.


Niet storen a.u.b. 

Was ik vorige week nog ietwat bedroefd omdat we 'alleen' achterbleven, stond maandag een goede vriendin plots voor de deur. Zij en haar man hebben een huis niet ver bij ons vandaan en blijven hier in ieder geval deze maand. Altijd super gezellig, heerlijk vele uren kletsen over van alles en nog wat.


De hommels hebben het nog steeds behoorlijke druk...


Ook allerlei andere insecten snoepen nog van de laatste bloemetjes.


Tja... en de herfstasters staan nu her en der in volle bloei.


Nog even een foto van een stukje weiland, daar waar de boerenkool, tussen de goudsbloemen, het geweldig doet.

Zo rijgen de dagen hier een beetje aaneen. Afgelopen dagen nog een leuke provisiekast voor in de kelder gemaakt, nou ja... een vrij simpele maar toch. Aangezien we ondertussen al enorm veel jam e.d. gemaakt hebben, leek het ons wel prettig om wat meer bergruimte te creëren.
Verder de armen onder de schrammen vanwege het bramen plukken, het zit hier werkelijk vol met bramen... maar ja, ik moet altijd net die ene dikke op die onmogelijke plek hebben.


2 opmerkingen:

Ger zei

Hoi Cilia,

Bij het lezen van je blogpost en bekijken van foto's krijg ik 'n slaperig gevoel.......niet omdat ik het saai vind hóór.....
maar de omgeving geeft een relaxte sfeer weer.
Heerlijk genieten van nazomerse dagen en alles wat de natuur te bieden heeft.
Deden wij ook tijdens weekje aan en op de dijk van het Markermeer en omgeving.

Lekker vooruitzicht om straks weer te smullen van boerenkool uit jullie eigen moestuin😋

Fijn weekeind en lieve groet,
Ger

Cilia zei

Hoi Ger, bijna dagelijks zeggen we hier tegen elkaar hoe heerlijk het hier is zo midden in de natuur en dat we dikke bofkonten zijn dat we hier mogen vertoeven. Ook al moet ik zeggen dat we soms wel even de 'drukte' opzoeken zodat alles wat in balans blijft ;-)

Wat fijn zeg, een weekje aan en op de dijk van het Markermeer. Mooi dat jullie dat nog altijd doen.

Tjemig Ger, we hebben ontzettend veel boerenkool. Als we dat allemaal op willen eten vrees ik dat we voor de rest van ons leven genoeg gehad hebben. Dus denk ik dat we ook veel weg geven moeten, is ook altijd fijn.

Hele lieve groetjes,
Cilia