Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in en om ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zondag 10 mei 2020

Nog even... 100 km.


Nog even een dag afzien en dan krijgen we hier weer wat meer vrijheid, mogen we 100 km hemelsbreed van huis zonder attestation (formuliertje) in plaats van 1 km. Is dat fijn of is dat fijn ;-)
Dat wordt shoppen, de drukte opzoeken e.d. Nee hoor, daar zitten wij niet om verlegen, ook zitten we echt niet te springen om naar de kapper of dergelijke te gaan. Waanzinnig toch dat sommige mensen zich om zoiets onbenulligs druk maken... als je haar maar goed zit ;-(
Wel lijkt het me heerlijk om even weer op een andere plek te lopen, natuurlijk met onze honden. Of gewoon een rondje te toeren. En alleen al het gevoel dat we weer een beetje meer vrijheid krijgen, ondanks dat we er hier bijna niets van vernamen.

Even afgelopen week doornemen, maar weer aan de hand van foto's, aangezien ik er zoveel heb.
Dat is trouwens ook wel jammer met die lock down, dat je al datgene waar je zelf zo van geniet niet met anderen kunt delen. Nou is het natuurlijk wel zo dat niet een ieder geniet van dezelfde dingen, de één houdt van dit en de ander van dat. We hebben wel eens vrienden/kennissen op bezoek die weinig op hebben met bloemetjes en bijtjes, tja... dat kan en is ook heel niet erg. Als we dan genoeg ander gesprek-stof hebben, laten we de bloemetjes en de bijtjes even voor wat ze zijn.

Op mijn blog moeten jullie het er wel even mee doen, anders zap je gewoon even verder ;-)

Komen ze, de foto's van afgelopen week.

Een paar heerlijke warme dagen gehad...


Dat betekend voor onze Mila luilakkenweer...


Femke zoekt het dan vaak wat hoger op...


In het zonnetje op het dak van onze houtstek.


Morris geniet ook regelmatig van het zonnetje...


Geen idee hoe bovenstaande bloemen heten, leuk vind ik ze wel.


Ook zag ik plots een nieuw soort wilde orchideeën (zag er 4 staan) op ons weiland.


Van deze paarse orchideeën staan er heel erg veel op ons terrein.


Verder hebben we ons 'vijvertje' wat groter gemaakt.
Tot nu toe blijft het water staan, dus er is een beetje hoop.


De bergen tegenover ons, bijna jaarlijks zien we een nieuw stukje bos wat gekapt is. Vaak wordt er dan nieuw bos aangeplant. Het is hier een bosbouw gebied, bijna allemaal particulier bezit... waar je overigens wel bijna overal kunt wandelen.


Tijdens regenachtige dagen waren we binnen bezig met voegen van de muur boven het 'podium', daar waar we een grote stelling willen maken. De muur is een vrij ruige muur, echt mooi gaat hij niet worden... maar we willen hem wel graag zo behouden, vandaar dat we de gaten en oude voegen wat dichter maken.


Momenteel staan de slaapmutsjes en de koekoeksbloemen volop te schitteren.


We hebben weer verscheidene paden op het weiland gemaaid, zodat je overal rond kunt lopen tussen de bloemen en het hoge gras. Leuke paden inclusief rotondes ;-)
Meestal gaan we dagelijks samen (inclusief de honden) een ronde over het terrein maken, waar we vaak wel een uurtje zoet mee zijn.


De wilgen beginnen al grappige toefjes te krijgen...


En de wilde kersenbomen krijgen al kersen.


Deze foto is even voor de mooi...

Maar het kan nog mooier...


Jawel, als klapstuk een foto van onze zelfgemaakte kroketten en bitterballen.
Toch nog iets positiefs over gehouden aan Corona...
Eigengemaakte kroketten, smul smul, wij redden ons hier nog wel even.




2 opmerkingen:

von zei

Nou lieve Cilia, mij doe je een enorm plezier met foto's van de bloemetjes en de bijtjes en ook van foto's van je huis krijg ik geen genoeg van! Trouwens een lelijke muur? Grotegoden ik vind hem juist prachtig, zo authentiek!liefs van mij en o ja wat zien die kroketten en bitterballen er lekker uit . . . hmmmm ook wij houden van snacken maar mag hier ook maar 1x per week . .

Cilia zei

Hoi Yvonne, leuk dat het je pleziert :-)
Even over die muur, wij vinden het op zich ook mooi van die natuurstenen muren maar vorige bewoners hebben op vele plekken gewoon cement gesmeerd... ook over de stenen. Op zich wel begrijpelijk omdat het gewoon een oude schuurruimte was. Dat cement krijgen we er niet af.
Heerlijk hè die kroketten en bitterballen, ze smaken verrukkelijk.
Lieve groetjes van mij,
Cilia