Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in en om ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

donderdag 21 mei 2020

Onze paalzitter en zo...


Weer hoog tijd voor een blogje...

Afgelopen dagen erg mooi weer, dus veel buiten bezig... tevens veel buiten zitten.
Als wij buiten zitten dan ook de honden en de katten. Zo ook onze Femke, het liefst zit ze op schoot. Maar aangezien wij daar niet altijd voor voelen, gaat ze dan regelmatig op een paal zitten wachten totdat er weer een schoot vrij is.


Femke, onze paalzitter...


Vanaf de paal heeft ze een goed overzicht en houdt ze nauwlettend in de gaten of er een schoot vrij is.


Femke met haar flapoortje...

Even totaal wat anders... de week bekeken.

Een fijne week, alleen al omdat we weer wat meer 'vrijheid' hebben.
Na zo'n 2 maanden eindelijk weer met ons vieren (wij en de honden) in de auto. Leuke wandelingen in een ietwat andere omgeving, niet dat hier de dagelijkse wandelingen niet leuk zijn... maar even elders lopen is soms ook mooi.


Zo tussen de rotsen...

Ook merkten we dat het weer een ietsje drukker op ons zandpad bij huis is, enkele wandelaars en zelfs alweer enkele quads die vrolijk zwaaiend langs reden. Niet dat we dat nou echt nodig vinden, maar tegelijkertijd gaf het wel een goed gevoel om weer blije mensen te zien en het gevoel dat het allemaal weer een klein beetje 'normaal' wordt.
Tevens kunnen we weer op visite en visite ontvangen. Daar kleefde wel een klein probleempje aan, laat ik het anders zeggen... de visite mokken kleefden een beetje ;-(
Wij hebben in de keuken een gemaksplankje, daarop staan wat spullen voor ons dagelijks gebruik zoals : kommen (voor de kwark en yoghurt), grote borden (voor bijvoorbeeld pizza of VEEL eten), kleine borden (voor de warme hap), houten borden (voor onze boterham), thee mokken (olifantje voor Henk en varkentje voor mij), koffie mokken (ook ieder ons eigen mok) en visite mokken (voor als er iemand langskomt). Voor deftige visite, mensen waar wij graag indruk op willen maken, halen we natuurlijk van alles uit de kast (de mooie borden, mokken e.d.). Dit even terzijde... de 'gewone' langswipper krijgt doorgaans dus een mok van ons gemaksplankje.


Nou wil het geval dat wij al minstens twee maanden geen 'langswipper' meer gehad hadden, dus de visite mokken stonden onaangeroerd op het gemaksplankje. Het gemaksplankje hangt vlak bij de houtkachel, die in die twee maanden regelmatig aan geweest is.
Bleef, afgelopen week, de eerste de beste 'langswipper' haast aan zijn mok kleven ;-(
VIES... nooit bij stilgestaan dat we de mokken al een tijd niet gebruikt hadden. Deze waren helemaal vettig geworden door de lange stilstand.

Gauw over op een ander onderwerp.

We konden ook eindelijk naar de 'grote' bouwmarkt. Honden achterin, aanhanger mee... op naar Roanne. Klein uurtje rijden (zat een korte pauze bij in) om daar vervolgens aan te sluiten in een lange wachtende rij auto's. Om uiteindelijk ook nog eens tot de ontdekking te komen dat datgene waarvoor wij eigenlijk kwamen er niet meer was.


File bij de bouwmarkt...

Aangezien we toch al in de file stonden, gelijk maar wat zakken cement meegenomen, zodat we niet helemaal voor niets daar weet ik hoe lang stonden. Pfff... fijn dat we weer wat meer vrijheid hebben, lekker met zijn allen in de file bij de bouwmarkt.

Maar al met al toch erg fijn dat we weer wat meer vrijheid hebben.
Over vrijheid gesproken, lekker extra lang weekend. Denk dat morgen de bbq aan gaat (de eerste keer dit jaar), de weervoorspellingen zijn ZEER gunstig.

4 opmerkingen:

Walter zei

Ook al zal ikzelf nog weinig bloggen, natuurlijk kom ik altijd even op bezoek!Groetjes...

Cilia zei

Hoi Walter, ik zag dat je gestopt was met spijkerbed... jammer. Maar wie weet komt de inspiratie terug :-)
Jij ook hele vriendelijke groetjes,
Cilia

Walter zei

Gaat vast weer eens goed komen!
Tegenwoordig werk ik meer wijs...Hihi, daarom het dat blog Werkwijze!

Cilia zei

Hoi Walter, ik zag dat je alweer wat gepost hebt :-)
Fijne zondag...