Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in en om ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

woensdag 8 april 2020

Pietepeuterige plantjes poten...


De plantjes zijn dusdanig klein dat je ze maar amper kunt zien...


Vandaag zo'n beetje de gehele dag bezig geweest met het schoonmaken van een klein stukje grond, om er vervolgens met een theelepeltje een stuk of honderd piepkleine plantjes, stuk voor stuk, in te zetten. Als alles goed gaat dan worden dat allemaal prachtige strobloemen, die ik vervolgens drogen kan.


Het paadje erom heen ziet er momenteel nog erg wit uit, daar heb ik wat houtzaagsel over gemaakt. Na verloop van tijd wordt het weer gewoon wat donkerder, dan zie je het maar amper terug.. 


Nu nog moeilijk voor te stellen dat het binnen afzienbare tijd weer helemaal vol staat met bloemen, al komt er wel al van alles op zoals de vele stokrozen, margrieten, duizendblad, rode zonnehoedjes, akeleien en niet te vergeten de boterbloemen.
Ook de aardappelen komen hier al wat boven, de aardbeien en heel veel meer.
Altijd weer spannend wat het allemaal gaat worden.

Toch kloof en stapel ik liever hout in plaats van die pietepeuterige plantjes met theelepeltje poten.


Alweer leuke voorraden hout gestapeld.

Ondertussen verscheidene stapels met essenhout (erg mooi brandhout), enkele stapels eikenhout, enkele stapels beukenhout en een stapeltje berkenhout (brand snel maar lekker fel).


Tot slot van deze blog nog even een foto van paardenbloemen die momenteel overal volop staan te bloeien. Onze honden zijn er dol op, hap slik en weg zijn ze ;-(


2 opmerkingen:

Rozen van papier zei

Ben benieuwd naar je bloemen straks, vind het altijd zo mooi zo'n heel veldje vol met bloemen.Ik heb ze ook gezaaid, maar de grond is zo droog hier, vaak sproeien. Kun je het uithouden daar? Gelukkig hebben we de tuin hè? En genoeg boodschappen in huis? Fijne Pasen, groeten Janny

Cilia zei

Hoi Janny, altijd een heerlijke tijd met al die bloemetjes... ik kan sommigen wel de grond uitkijken ;-) Momenteel staan hier ook veel bomen in volle bloei, prachtig gezicht.
Hier is het trouwens ook kurkdroog, dagelijks veel aan het sproeien en gieteren, wel prachtig weer... kortebroekenweer.
Ja, we kunnen het hier prima volhouden, erg blij met de tuin. Eén keer in de week halen we boodschappen, verder altijd wel een noodvoorraadje in huis.
Maar een gekke tijd is het wel, ERG stil, nog stiller als anders. Ook bijna geen vliegtuigen in de lucht, erg weinig ander verkeer.
Hopen dat het allemaal niet te lang duurt.

Blij om even wat van je te horen, hoop dat alles bij jou ook goed gaat en ik wens jou ook hele Fijne Pasen.

Vriendelijke groetjes, Cilia