Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in en om ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

vrijdag 26 augustus 2022

Vakantie zit er weer op...


Tja... VAKANTIE? Ondertussen alweer een 'gewone' werkweek erop zitten


Veel luieren in de hangmat...
Nou niet heus, dat viel reuze mee.
Beetje schommelen, beetje vogels bekijken, boekje lezen, zo af en toe bekogeld worden door een kersenpit.


Eerlijk gezegd voelde het niet zo als een vakantie, nou ja wel lekker vrij... dat dan wel.
Maar de zorg om onze Vidor had toch wel de overhand.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Onze Vidor...


Even bijkomen van alle commotie...

Vorige week vrijdag nog met hem naar Saint-Etienne geweest voor een CT-scan, om te bekijken of er eventueel nog wat aan te doen is. Daar wilden ze eigenlijk nog een MRI-scan maken, maar in overleg met onze dierenarts hebben we besloten om dat niet meer te doen.
Helaas is de uitslag van de CT-scan van dien aard, dat ongeacht de uitkomst van een eventuele MRI-scan er niets anders rest als zo doorgaan alsdat we nu doen (met medicijnen) of een operatie. Een operatie zou zeer waarschijnlijk voor onze Vidor veel te zwaar worden, althans het herstellen na de operatie. Vidor is ondertussen een dikke twaalf jaar, vandaar.

Als we echt het idee hadden dat hij een grote kans maakte om daarna weer redelijk gezond door het leven te stappen, dan was het het overwegen waard... maar hij maakt maar een piepklein kansje en zou ook grote kans hebben op veel pijn na een operatie.
Dus hebben we besloten om zo verder te gaan alsdat we tot nu toe deden. Vidor heeft er nog steeds veel zin in, hobbelt nog de gehele dagen achter ons aan (met de nodige pauzes) en zo lang hij er nog zin in heeft en het allemaal nog gaat gaan we verder... Trouwens wel bijna dagelijks kussens wassen, omdat meneertje zo af en toe lekt en tevens zichzelf tegen de poten aan plast... hmmm, dus het ruikt hier zo af en toe heerlijk ;-(

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Weer verder met de 'gewone' dingen.

Al met al was het toch fijn om even een tijdje vakantie te hebben. Gingen we in het verleden vaak tijdens onze vrije dagen naar Frankrijk vanwege de natuur, nu zitten we er dagelijks... en het verveelt ons nog totaal niet. We vinden het beiden nog altijd prettig zo middenin de natuur, in de stilte genieten van de vogeltjes en de bloemetjes. Hangend in de hangmat een boek lezen, onderwijl genieten van de vele vlinders en hommeltjes... dat is toch wel vakantie.
De gehele vakantie zo'n beetje in de korte broek met een luchtig shirtje erop, zelfs vele dagen erbij dat het shirtje er ook bij uit ging.

Ook nog wel enkele uitstapjes gemaakt...


Leuke dorpjes bekijken...


Als we ooit... dan wil ik ook een torentje.
Dan laten we een torentje, van natuursteen, tegen ons huis aanbouwen ;-)


Een alleraardigst huisje met torentjes...


Of... een mooi slank spits wit torentje (wil ik ook wel...).

De eerste werkweek zit er ondertussen alweer op. Moet zeggen dat het hier, ondanks het werk, bijna altijd wel voelt als een beetje vakantie. Al moeten we wel weer stevig aan de slag om onze houtvoorraad aan te vullen voor de komende winter, zodat we er dan ook weer lekker warm bij kunnen zitten... een jaarlijks terugkerend gebeuren.
Hout hebben we hier genoeg (veel dode bomen, voornamelijk essen), moet alleen even opgehaald, gezaagd, gekloofd en gestapeld worden... altijd een behoorlijk werk.

Verder zagen we plots dat een klein deel van het dak van de voormalige broodoven een beetje ingezakt was, gelijk erbij om het te herstellen. Er was wat hout verrot.


Ondertussen zit er al wat nieuw hout op...


Nog wat nieuwe panlatten en tengels en dan...
Als het goed is de pannen en de goot er weer op.

Zo blijft er altijd wat te doen, nog steeds dagelijks zo'n beetje oogsten... voornamelijk tomaten.
Wekelijks eten we wortels uit de tuin, we hebben zoals gewoonlijk weer veel te veel en helaas kunnen deze wortels niet overwinteren. Volgend jaar overwegen om winterwortels te zaaien.
De boerenkool begint ook al flink aan te slaan, wel is er veel minder opgekomen dan voorgaande jaren. Heeft waarschijnlijk met de enorme droogte van de afgelopen maanden te maken. Vanwege die droogte zijn er helaas ook al hele vele bloemen uitgebloeid, vele al een maand eerder dan voorgaande jaren. Erg jammer, maar niets aan te doen.
De vlieren krijgen al zwarte besjes, dus binnenkort weer besjes plukken voor de nieuwe voorraad vlierbessenjam. Dit jaar minder bramenjam, vele bramen zijn verdroogd.

Rest mij nog om jou, als lezer van dit stukje, een fijn weekend toe te wensen.


Geen opmerkingen: