Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in en om ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

donderdag 4 augustus 2022

Vakantie 2022...


Heerlijk even wat weekjes vakantie.

Er zit ondertussen alweer dik anderhalve week op.
Wel is het een beetje een aangepaste vakantie i.v.m. het slechte lopen van onze Vidor, want zonder de honden op stap betekend voor ons geen vakantie... zij gaan bijna altijd met ons mee.

De eerste week zijn we niet veel weg geweest. Wel veel bezoek gehad, wat geklust, hangen in de hangmat, uiteraard wat in de tuin bezig geweest en wat kleine uitstapjes gemaakt. Ah... en niet te vergeten lekker gegeten en gesnoept.
Een week waar de korte broek, na het opstaan, gelijk aan kon. Dat is toch vakantie ;-)

Foto's van de eerste vakantieweek...


Altijd leuk die mooie oude dorpjes...


Zo af en toe maken we even een toertje...


Echt wandelen zit er niet in, maar vanaf de weg ziet het er ook leuk uit.


Tijdens de toertjes gaan we vaak even pauzeren bij wat water...


Zodat de honden lekker kunnen afkoelen...


Vidor was altijd dol op zwemmen, helaas durft hij dat nu niet meer.
Dan maar even lekker in het water zitten, koelt ook af ;-)


Soms valt het me wel wat zwaar deze vakantie i.v.m. onze Vidor. Natuurlijk maken we wel wat uitstapjes, maar geen wandelingen (nou ja, hooguit zo'n 100 a 200 meter of zo). Niet fijn slenteren door leuke dorpjes of door de mooie natuur. De honden thuis laten is ook geen optie omdat onze Vidor veel hulp nodig heeft en zodoende niet al te lang alleen kan zijn.


Altijd onze stoeltjes mee, koffie en een hapje.
Dat is ook best genieten.


Het mooie aan Frankrijk voor ons.
Natuurlijk ook de prachtige natuur.


Al doet de foto niet vermoeden dat het erg warm was, dat was het wel.

Bijna dagelijks zo rond de dertig graden, erg droog en zonnig. Gelukkig hebben we weer een goed werkende airco in de auto, zodat we af en toe even op pad kunnen. Bij ons huis koelt het 's avonds ook meestal wel behoorlijk af. Sowieso is het bij huis prima vol te houden. Overdag alle deuren open, niets geen luiken of dergelijke dicht...desondanks blijft het wel redelijk koel in huis, dat is wel prettig.


Ook buiten is er altijd wel een aangename schaduwplek te vinden bij huis. Wel moeten we ons soms even verplaatsen van de ene plek naar de andere. Wat natuurlijk ook enorm scheelt is dat ons huis op zo'n 650 meter hoogte ligt en dat we midden in het bos zitten.


Onze Morris en Femke hadden geen zin om in de camera te kijken...


Nou vooruit dan, als het echt moet...


Verder momenteel bijna dagelijks oogsten.
We kunnen er niet tegen eten.

Ook de eerste potten bramenjam van dit jaar staan alweer in de kelder. De jam van vorig jaar is nog niet op, er staan nog enkele potten.


Binnen zitten is ook geen straf, de gehele dagen zitten er wel vogeltjes voor het keukenraam.
Voornamelijk koolmeesjes, pimpelmezen en zwartkopjes. Meest jonge vogeltjes die hier in de buurt geboren zijn. Sommige zelfs in de gaten in ons huis ;-)

Verder zijn we nog steeds druk bezig met ons toekomstig schuurtje, stapje voor stapje komt het verder. Een erg leuk project, veel precisie werk omdat bijna niets recht is en tevens veel denkwerk omdat we geen voorbeelden en of ervaring hebben.



Binnenkort achter hout aan voor de kozijnen, zo komen we steeds wat verder. Ondertussen is het trouwens alweer een klein beetje verder als op bovenstaande foto's.

Hoe het uiteindelijk wordt dat weten we zelf ook nog niet, maar denk wel dat het een leuk hokje wordt. In gedachten heb ik het hokje al geclaimd als atelier of... nog een hok erbij bouwen ;-)
Een atelier gaat het helaas niet worden, dan had ik er trouwens ook nog veel meer ramen in willen hebben alsdat nu de bedoeling is. Nee, het gaat na alle waarschijnlijkheid een schuurtje worden.

Zo dadelijk begeef ik me weer voorzichtig naar buiten, momenteel zo'n 35 graden, gaan we een spelletje spelen onder het genot van een hapje en een drankje.
Als we bij huis zijn, nu zo tijdens onze vakantie, spelen we regelmatig even 's middags een spelletje om toch een beetje een vakantiegevoel te hebben.
 


Geen opmerkingen: