Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in en om ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dinsdag 16 februari 2021

Weer boven de nul...



Zo af en toe zitten we even achter het huis met een dikke trui aan.


Hèhè eindelijk weer boven de nul graden.
Nou hadden we hier niet zoveel te klagen, af en toe een beetje sneeuw en een beetje vorst... maar ja prettig is het dan niet om in de tuin te werken, of hout te stapelen.
Veel binnen zitten, wel voor het eerst in mijn leven een paar sokken gebreid. De vele pennen vlogen zo af en toe alle kanten op, maar het is me uiteindelijk gelukt. Niet dat ze passen, maar dat doet er niet toe ;-)

Vorige week was onze Mila (ons setter meisje) even ziek.
We hadden de honden en de katten een wormkuur gegeven, dag later was Mila ziek. Gelijk naar de dierenarts. Blijkbaar was ze allergisch voor een bepaalde stof in de wormkuur. Ze kreeg twee spuiten en wat medicijnen mee en was gelukkig een dag later weer helemaal de oude.
Altijd zo zielig als één van de dieren zich niet lekker voelt, ze kunnen niet vertellen wat er aan de hand is.

Voor de rest is er hier niet veel te vermelden, behalve dan dat we weer een lading overheerlijke kroketten gemaakt hebben... wordt weer smullen. Ons lichtjes ergeren aan de koffiemelk hier in Frankrijk, tot nu toe hebben we hier nog geen 'fatsoenlijke' koffiemelk/koffiemelkpoeder kunnen vinden. Aangezien wij nogal fervente koffiedrinkers zijn is dat wel een dingetje. Normaal gesproken nemen we altijd koffiemelk mee vanuit Nederland, maar ondertussen zijn we daar allang door. Zo rond de Kerst hadden we nog een pakket vanuit Nederland gekregen waarin ook wat koffiemelk zat, helaas ook al op. We hebben hier al vele soorten geprobeerd, ook wel room... maar ja om dat nu in al die vele dagelijkse koppen koffie te doen.


Hout zagen, kloven en stapelen...

Er gaat momenteel aardig wat hout door, overdag hebben we twee houtkachels aan, één op de mezzanine en één in de woonkeuken...die beiden wel wat hout lusten. 's Avonds hebben we meestal alleen de houtkachel in de woonkeuken aan.
In het verleden zat Henk vaak als het erg koud was in de woonkeuken te werken, maar sinds we zijn bureau e.d. verplaatst hebben naar de bovenste mezzanine zit hij daar. Daar wordt het namelijk warmer dan op de onderste mezzanine, de warmte trekt daar, in de schuur, veelal naar boven. Hij heeft er voor de hele koude dagen ook nog een petroleumkacheltje bij. Bevalt goed moet ik zeggen, zo hebben we overdag ieders onze eigen, verwarmde, ruimte ;-)


2 opmerkingen:

Anoniem zei

hoi cilia ik heb gezien dat je graag nederlandse koffiemelk in de koffie hebt nou wij ook wij zijn ook van die koffie drinkers en hebben het zelfde probleem in fr als onze melk op is haald linda van die kleine blikjes cafe creme bij de inter mach en die komen aardig wat smaak betreft in de buurt maar het kan niet op tegen nederlands spul verder heb ik niets te melden wij hebben kei mooi weer in holland en wij wensen jullie een heel fijne tijd daar in fr wij missen fr maar kunnen er niet naar toe jammer maar het is niet anders vele gr van lind en cris

Cilia zei

Hoi Linda en Cris,
Haast een kleine ramp zo zonder Hollandse koffiemelk, hahaha. Nog zo iets, zoals jullie wellicht weten rook ik nog steeds. Ook tabak en vloeitjes nemen we normaal gesproken mee vanuit Nederland of Luxemburg. Voor de tabak hier betaal ik minstens twee keer zoveel dan in Nederland en fatsoenlijke vloeitjes heb ik hier ook nog niet gevonden.
Tja... overal kleven voor- en nadelen aan. Wij hebben eigenlijk niets te klagen, zitten hier fijn in ons huisje in Frankrijk. Zo ontzettend jammer voor jullie dat jullie momenteel niet naar jullie Frans huis kunnen. We hopen maar op betere tijden, dat alles weer gewoon kan en jullie weer naar jullie huis in Frankrijk kunnen en wij weer voor even naar Nederland.
Pas goed op jullie zelf, blijf gezond en hele vriendelijke groetjes,
Cilia