Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in en om ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

maandag 24 augustus 2020

Oef, auto kapot...


Het gaat hier weer zijn 'normale' dagelijkse gangetje.

Henk is even een paar dagen naar Nederland geweest voor zijn werk. Was al een tijdje geleden dat hij alleen naar Nederland ging en ik hier het rijk voor mijzelf had... even weer wennen.
De komende week zouden we een kleintje vakantie nemen, na twee werkzame weken waren we er hoognodig aan toe ;-) Maar we stellen het wat uit vanwege auto-mankementen. De auto moet gerepareerd worden, super ergerlijk maar helaas weinig aan te doen. Sowieso gaat het een behoorlijke dure worden (koppelingsplaten en een distributieriem vervangen), zo eentje dat je eigenlijk weet dat de auto het niet meer waard is, maar ook nog geen zin hebt om achter een andere aan te gaan.

Ook zat ik tijdelijk zonder warm water, we dachten dat de geiser kapot was. Bleek bij nader inzien dat er een batterij vervangen moest worden... tja, je kunt ook niet overal verstand van hebben.

Aha... ook wel wat positiefs, een nieuwe stofzuiger. We hadden hier een oudje die we eigenlijks nooit gebruikten, het ding werkte absoluut niet goed.
Dat was tot voor kort geen probleem. We gebruiken altijd vegers, zachte en harde vegers... werkt prima, maar we gaan nu dus voor de luxe... een super de luxe stofzuiger.

Verder is het eindelijk wat afgekoeld, kunnen we weer wat in de tuin bezig.


Zelfs een stortbui, wat voor een klein stroompje zorgde voor ons huis.


De aardappelopbrengst was dit jaar enorm, denk dat we dagelijks aardappelen eten moeten willen we er doorkomen ;-)


Op de oude plek van de aardappels hebben we nu boerenkool en prei staan.

Verder van courgettes soep ingemaakt, vanwege de hele vele courgettes. Ketchup en passata van de vele tomaten en tevens vele potten jam van bramen en van vlierbessen. 

 In de tuin neemt het helaas wat af met de bloemenweelde, er bloeit nog wel van alles maar desondanks merk je wel dat de zomer een beetje op zijn eind loopt. Ook net alsof alles veel vroeger is als vorig jaar.


Gelukkig bloeien er nog wel verscheidene prachtige rode zonnehoedjes.


Ook nog verscheidene soorten zonnebloemen, al zijn sommige al stevig op hun retour.


En... natuurlijk de vele duizenden springbalsemientjes.

Onze favoriet in de late zomer.
Niet zo zeer omdat het zo'n geweldige bloem is (al vind ik hem zelf wel mooi om te zien), maar ze trekken enorm veel hommels en andere insecten.


De hommelschommel...

Dat was het weer voor nu, wie weet tot de volgende blog.


2 opmerkingen:

Ger zei

Hoi Cilia,

Jammer dat jullie vakantie plannen in duigen vallen.
En nog vervelender dat er grote onkosten komen aan de auto.Maar zonder auto is voor jullie geen optie.
Heerlijke voorraad zomer achter glas op de plank,weet dat het mij in het verleden in elk geval een rijk gevoel gaf.

Met aardappels kan je alle kanten op en er zijn duizend en een recepten te vinden of zelf te verzinnen.Franse frietjes is er een van;-)
Oh wat hebben die schommelende hommeltjes toch een mooi leventje......bloemen genoeg en hun brommende geluid doet het altijd en hoeven nooit naar de garage.

Lieve groet,Ger

Cilia zei

Hoi Ger,

Die vakantie plannen we gewoon wat later, dat is geen probleem.
De auto was een groter probleem, voornamelijk omdat de kosten van reparatie hoger zijn als dat de auto waard is. Maar ja, we moeten wel wat en bij een andere tweede handse weet je ook niet of er verborgen gebreken zijn.
Henk is nu onderweg om de auto op te halen, als het goed is dan is die klaar. Ach... als de auto dan goed loopt hoor je mij niet meer klagen ;-)

Heerlijk altijd al die potten jam e.d. en gisteren frietjes gegeten van eigen aardappelen.

Ieder jaar weer een prachtig gezicht al die hommels in de springbalsemientjes.

Fijn weekend Ger en een lieve groet,
Cilia