Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in en om ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

vrijdag 21 juni 2019

Familie grote bonte specht...



Baby specht...

Ik had er al eens over geblogd, over de spechten die bij ons snoepen van de vetballen voor het keukenraam.
Was er eerst één, een tijdje later waren het er twee... een mannetje en een vrouwtje (Het mannetje heeft een rood vlekje op het achterhoofd, bij het vrouwtje ontbreekt die. Een jonge specht heeft een rood petje).
Om de haverklap kwamen ze langs om hun snavels vol te proppen met lekkernijen.
Wij hadden al een vermoedden dat ze ergens in de buurt een nest moesten hebben en jawel hoor... we hoorden wat later het gepiep van de jongen in het bos naast ons. Behoorlijk luid, helaas konden wij ze niet vinden.

Tot afgelopen zondag, even voordat we zouden vertrekken naar Nederland.

De foto's zijn helaas mislukt, we hadden gewoon domweg tijd te kort en alles moest voorzichtig om ze niet te laten schrikken. Tijd te kort omdat we op het punt van vertrekken stonden en nog dik duizend kilometer voor de boeg hadden. Voorzichtig, omdat de spechten wegvliegen als ze onverwachte bewegingen zien.
Maar ik zet er wel een paar foto's op om jullie een idee te geven hoe ontzettend leuk het is om zoiets pal voor je keukenraam te hebben.


Hier hangt moeder-specht aan de vetbol en zit baby-specht in de vlier te wachten.


Moeder-specht is baby-specht aan het voeren.


Een ander baby-spechtje zat wat dieper in de vlier, die moest uiteraard ook wat te eten hebben.

Dan is het toch wel jammer om weg te gaan, de kans is namelijk groot dat ze er niet meer zijn als wij terugkomen. Wel fijn dat we zo een hele tijd, van zeer nabij, van ze hebben kunnen genieten.

Klein beetje zorgen maken we ons ook wel om de moestuin en de bloemetjes, deze moeten het tijdelijk zonder ons toezicht doen. We hopen van harte dat er deze dagen wat regen valt, want anders zie ik het wat somber in met de droogte.

De aardappelen stonden er goed voor, met een beetje extra zon en wat regen kunnen ze er binnenkort uit.


De peultjes stonden op het punt om te gaan bloeien...


Ook de stokbonen komen al fier overeind...


De cherry-tomaten bloeien al wat en dragen al enkele vruchten.


Sla begint er ook al wat op te lijken...

Verder nog vele die hun best doen om wat te worden, zoals : vele soorten sla (waaronder ruccola), courgettes, paprika's, pepers, radijsjes etc. etc.
Ook trouwens sommigen die er geen zin in hebben, zoals : bloemkolen, broccoli, bepaalde bonen e.d. Die vertikken het gewoon om het te doen.
Zo hadden we ook wat planten gekocht die er absoluut geen zin in hebben, zoals : Kiwi's, zwarte bessen, frambozen e.d. De kiwi's zijn gewoon pielemootje, de anderen zien er erg sneu uit.

Benieuwd hoe we het er over een weekje aantreffen.
Voor nu genieten we hier even in Nederland, nou ja... ploeteren we hier in de tuin om alles weer een beetje toonbaar te maken, tevens het huis een schoonmaakbeurtje geven zoals ramen wassen e.d. ;-(
Maar ook gezellig even weer met een en ander bijkletsen.





Geen opmerkingen: