Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in en om ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

vrijdag 7 juni 2019

Doorgang verhogen...


Henk is met een nieuwe klus begonnen, de doorgang van de keuken naar de 'schuur' verhogen. Een klus die al vele jaren op het programma staat, maar er nooit van kwam.
Eén van de reden is, dat het een behoorlijke klus is, een andere reden is dat het hele huis er vies van wordt.


Echt alles zat onder het bouwstof...

Maar dan ook echt alles, alle meubels, de vloeren, lampen, zelfs de theelepeltjes. Tevens in sommige kasten was het bouwstof binnen gedrongen... in de keuken, in de 'schuur', op de mezzanines, op de slaapkamer, badkamer, toilet... gewoon overal kwam je bouwstof tegen.

Dat het zo vies zou worden hadden we van tevoren niet gedacht, denk dat we het dan misschien nog een paar jaar uitgesteld hadden ;-)


Momenteel staan er wat palen, ter ondersteuning van de balk.

De balk op de foto blijft gewoon zitten, het gaat om een balk die erachter ligt... er liggen twee dikke eiken balken naast elkaar, vanwege de dikke muren.


Er moesten verscheidene stenen uit om de balk omhoog te brengen, vandaar al dat gruis.

Heel veel veranderd er niet, alleen wordt het dan wat gemakkelijker om door de doorgang te lopen. Vooral voor Henk, die heeft zijn hoofd al ontelbare malen gestoten. Ik veel minder vaak, omdat ik een stuk kleiner ben.


Ach... en verder was onze Vidor even niet lekker.

Zijn buik rammelde aan een stuk door en hij had vanmorgen absoluut geen zin in eten, wat voor onze Vidor heel wat is. Altijd erg vervelend als één van onze beesten zich niet lekker voelt, ze kunnen niet vertellen wat er aan de hand is.
Maar gelukkig voelde onze Vidor zich later op de dag weer helemaal lekker en at hij weer als vanouds.



4 opmerkingen:

Walter zei

Sommige problemen lijken eigenlijk luxe problemen, maar je zal er maar mee zitten! Succes met jullie verbouwingkje! Groetje in de nacht..

von zei

O Cilia wat en toestand al die stof! Ik heb wel eens gehoord, nu dus te laat voor je, dat je een nat laken moet ophangen rond de te verhakken plaats, dat schijnt veel stof op te vangen . . . Gelukkig dat Vidortje weer ok is! liefs van mij xxx

Cilia zei

Hoi Walter, vroeger waren de mensen een stuk kleiner, sowieso zijn Fransen over het algemeen wat kleiner dan Nederlanders, vandaar waarschijnlijk dat de doorgang vrij laag was. Henk met zijn bijna 2 meter moest zich altijd enorm bukken, ik maar een beetje ;-)
Alvast een fijn Pinksterweekend en een vriendelijke groet, Cilia

Cilia zei

Hoi Yvonne, erg hè! Het hele huis eronder, bah, bah en nog eens bah, heel veel poetsen ;-(
Dat met die laken was misschien deels een oplossing voor de keuken geweest, maar voor de rest van het huis niet... dat is allemaal open (beetje lastig uit te leggen, maar daar kunnen we geen laken voor hangen).
Ja, altijd vervelend als een hond zich niet helemaal lekker voelt, maar gelukkig is hij weer de oude.

Fijn Pinksterweekend en veel liefs vanuit hier, Cilia