Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in en om ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zaterdag 27 oktober 2018

Voorbereidingen...



Vandaag is het wat kouder en het regent. Nou waren we daar al op voorbereid, er is zelfs sneeuw voorspelt voor zondag en maandag... we zullen zien.

Afgelopen week was het nog prima weer, thee drinken in het zonnetje, evenals buiten lunchen. Maar er was werk aan de winkel, nog veel buitenwerk voordat het kouder zou worden en eventueel zou gaan vriezen.

Voorbereidingen voor het wat koudere weer...

In eerste instantie moesten we nog veel hout verwerken voor komende koude maanden. Hout zagen, kloven, kruien en stapelen, een jaarlijks terugkerend gebeuren.


Het houthok ligt alweer redelijk vol met hout.

Op het terrein hebben we verscheidene stapels hout liggen, 4 stapels (ongeveer 20 stère, ruwe schatting) die klaar liggen voor gebruik en een paar stapels die nog gezaagd, gekloofd en gestapeld moeten worden. In de winter worden er weer nieuwe bomen gekapt voor later.

Verder moesten er veel bloempotten naar binnen, bloempotten die niet bestand zijn tegen vorst. De plantjes hebben we ergens in de tuin gezet in de hoop dat ze de winter doorstaan. Als ze het redden kunnen ze in het voorjaar hun definitieve plek krijgen (lavendels, vlinderstruikjes, hortensia's, kruiden en vele anderen). Sommige planten zijn in pot naar binnen gezet, zoals bijvoorbeeld de hosta's.
Ook zijn er verscheidene tuinmeubelen naar binnen gebracht, toch altijd weer een beetje jammer... het idee dat de zomer er nu toch echt op zit.

Tevens hebben we de moestuin geïnspecteerd, ben bang dat sommige dingen de vorst niet doorstaan, zoals tomaten, paprika's en pepertjes. Vele hebben we geplukt om binnen verder te rijpen.
Nog verscheidene walnoten gezocht onder onze boom, zonde dat ze verdwijnen onder een dikke sneeuwlaag.

Ook zijn we nog op het weiland bezig geweest, nog wat maaien en wat paadjes maken.

Al met al een een fijn buitenweekje.

Ooo... wat wel sneu was, er lag een dood molletje op onze weg. Vrees dat 1 van de honden of 1 van de katten hem waarschijnlijk een tikje verkocht heeft.
Nou moet ik zeggen dat de mollen hier soms wel flink tekeer gaan. Hebben we net een leuk pad gemaakt, volgende dag een paar bulten van jewelste. Zo ook om de haverklap van die bulten op het gras of tussen de stenen.


Tja, al zijn ze soms lastig, ze horen er wel bij en het liefst levend :-(


Tevens, eindelijk, een schema voor mijn medicijnenafbouw gekregen van mijn huisarts. Ook wat meer duidelijkheid wanneer wat en hoe, zoals wat scans laten maken, bloedprikken, naar mijn internist e.d.
Daar ben ik wel mee in mijn sas, het niet precies weten wat en hoe maakt me toch wel wat onzeker, nu 'gewoon' een schema zodat ik weet waar ik zo'n beetje aan toe ben. Sowieso gaat het afbouwen wel zo'n beetje 9 maanden (minimaal) duren, maar... daar ga ik voor,

Even over op wat anders, vandaag aan het shoppen geweest in Vichy. Een leuk shirt gescoord en het allerleukste... voor 4 euro. De scharrelkip, die we morgen gaan grillen, was nog duurder ;-)

Morgen gegrilde scharrelkip, waldorfsalade (met eigen walnoten), en lekker gekruide, eigen, gebakken aardappelen.

Niet vergeten de klok te verzetten, HELAAS morgen een uur vroeger donker.

Fijne zondag...


2 opmerkingen:

Walter zei

Heb alles weer heerlijk meebeleefd, dank je! @ ;-)

Cilia zei

FIJN...
Wens je een aangename zondag toe Walter en een lieve groet,
Cilia