Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in en om ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

donderdag 10 augustus 2023

Puppy-vakantie...


Ondertussen is het einde van onze vakantie alweer in zicht, een vakantie die dit jaar voornamelijk ging over puppy opvoeden. Dat houd in plasjes opruimen, foei zeggen, socialiseren, knuffelen... heel veel knuffelen etc. etc.
Niet echt wat je een spectaculaire vakantie zou kunnen noemen en toch... zijn we er erg blij mee.
Twee weken geleden hebben we er een bench bij gekocht voor in de auto, de bench die we thuis hebben is veel te groot om telkens met ons mee te slepen. Zo kunnen we wat gemakkelijker verder weg, ook willen we over een tijdje weer even naar Nederland, dus kan ze nog wat wennen.

Muriele is ondertussen veertien weekjes, is volledig ingeënt en heeft nu haar eigen paspoort, dus kunnen we binnenkort samen de grens over. 


Een heerlijk meisje...

We zijn vrij veel thuis geweest, maar tevens bijna dagelijks ook wel even ergens heen, zoals naar drukke plekken (even naar Thiers, Boen e.d.), bos en water (ons meisje voor het eerst gezwommen). Veelal om Muriele aan van alles en nog wat te laten wennen en tevens uiteraard ook om er zelf zo af en toe even uit te zijn.
Verder hebben we wat bezoek gehad, o.a. van onze zoon met zijn vriendin, wat zeer gezellig was.
Ook hadden we wat klussen op het programma staan, kan zeggen dat daar niet veel van terecht is gekomen.
Op enkele dagen na ook erg fijn weer gehad zodat we heel veel buiten konden zijn. Wel een paar wat koudere dagen, natuurlijk net tijdens bezoek... maar 's avonds met de houtkachel aan was het prima vol te houden.


Genieten van de tuin met zijn vele inwoners...


Nog steeds veel bloemen en veel vlinders.

Bloemen komen en gaan en er zijn dus ook al vele uitgebloeid, helaas hebben sommige vele klittenbolletjes. Vaak zitten de honden, na een dagelijkse wandeling over het weiland, helemaal onder de bolletjes.


Een stippel hondje...


Muriele met haar slaapoogjes.
De deuropening is een favoriete plek...

Het gaat nog steeds veel over onze Muriele, dat komt omdat het ook nog veel om haar draait. Samen met Mila gaat het geweldig, maar de katten vindt ze nog steeds ERG interessant... soms tot vervelends toe ze knuffelen, wat de katten absoluut niet leuk vinden. Zo af en toe plast ze nog in huis, vooral opwindingsplasjes. Het bijten wordt gelukkig al een stuk minder (geen geperforeerde armen meer) en 's nachts slaapt ze lekker door, tevens went ze er al aan dat we er 's morgens niet in alle vroegte uit willen ;-)
Tja, zoals jullie wel kunnen lezen, veel draait hier nog om onze 'smurf' (haar bijnaam).

Nog een paar dagen vakantie, al moet ik zeggen dat het hier bijna altijd dagelijks als vakantie voelt ;-)


2 opmerkingen:

von zei

Hi Cilia, weer ff een werkje hè zo'n Gordonpupje! Wat een fijn leven voor haar, zoveel vrijheid, altijd mensen om haar heen! Mooie tijd van het jaar ook om een pup te hebben. Veel plezier met haar! Liefs van mij

Cilia zei

Hoi Yvonne, ja best wel even weer wennen ook al is Muriele wel redelijk gemakkelijk.
Dit is een erg fijne tijd om een puppy te hebben, de gehele dagen lekker de deuren open en heel veel buiten.
Wat we ook heel fijn vinden is dat onze Mila weer helemaal wat opleeft, dagelijks samen aan het dollen.
Zo dadelijk nog even samen op stap (toertje met de auto), alweer de laatste vakantiedag. Jullie nog een fijne zondag, ah en binnenkort weer op stap naar Nederland... LEUK. Wij over een paar weken ook weer eventjes, kijken hoe Muriele zo'n lange reis en het wat drukkere leven in Nederland ervaart. Gelukkig hebben we daar ook een vrij ruime afgesloten tuin, waar ze zich lekker kan uitleven. Helaas voor haar geen kippen meer, had ze vast GEWELDIG gevonden ;-)

Lieve groetjes,
Cilia