Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in en om ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

vrijdag 8 januari 2021

Pluimpje voor de postbode...


Vanaf de doorgaande weg is het zo'n 5 a 600 meter bergafwaarts, op sommige plekken behoorlijk steil, naar ons postbusje. Vanaf daar nog enkele honderden meters naar ons huis.
Op zich een prima plek voor ons postbusje, zo ergens halverwege de doorgaande weg en ons huis. Geen last van reclame of dergelijke, want dat is voor de postbode een behoorlijk ommetje. Alleen de nodige post, zoals leuke kaarten, pakketjes, die soms ook aan huis geleverd worden als ze te groot zijn en brieven.
Zeer zelden vervelende post.

Nou wil het geval dat het de afgelopen dagen behoorlijk gevroren heeft en de weg naar beneden, naar onze postbus, enorme glad is.
De enigste mogelijkheid voor ons om met de auto omhoog te komen was, speciale sokken om de banden en achteruit omhoog.
Vandaag was er tevens nog wat verse sneeuw uit de lucht komen vallen, wat het al met al spannend maakte om over de spekgladde weg te lopen.

Zagen we afgelopen middag, tijdens de hondenwandeling, voetafdrukken bij onze postbus. Gelijk even checken en warempel een vrij laat kerstkaartje.
Altijd leuk natuurlijk, maar wij vroegen ons af hoe de postbode die gebracht had, dus de voetafdrukken in de verse sneeuw volgen.
Blijkt dat de postbode met dat enige, toch wel beetje sneue, te laat kaartje helemaal vanaf de doorgaande weg naar beneden gelopen is en weer terug.

Geen idee wie die aardige postbode is, ik had hem (aan de schoenafdruk maak ik op dat het een hem was, kan uiteraard zijn dat het een haar was met zeer grote voeten) graag willen zien met dat ene beetje sneue te laat kerstkaartje in de hand. Vraag me stilletjes ook af of hij zich ook afgevraagd heeft  'WAAR BEN IK AAN BEGONNEN' tijdens de terugweg omhoog.

Dus bij deze, een pluimpje van mij voor de onbekende postbode ;-)


2 opmerkingen:

Ger zei

Hoi Cilia,

Ja er zijn nog mensen die hun werk door weer en wind,over bijna onbegaanbare wegen, voor de volle 100% uitvoeren.
Ook hebben ze in veel landen met bergdorpen een systeem van brievenbussen beneden in het lager gelegen dorp waar men zelf de post kan uithalen en postpakketten aldaar op postkantoor of bij kruidenier.
Sneeuw geeft veel sneeuwpret en mooie plaatjes maar kan ook gevaarlijke en ellendige situaties met zich meebrengen.
Hier nog geen vlok gezien en ik kan ook niet zeggen dat ik het mis. Heb ook zonder gladheid en sneeuw al moeite genoeg om me buiten staande te houden.

Fijn weekeind en lieve groet,
Ger

Cilia zei

Hoi Ger,

Hahaha... of 'onze' postbode zijn werk verder voor de volle 100% uitvoert weet ik niet, maar hij heeft wel de moeite genomen om het kerstkaartje naar onze postbus te brengen. Wie weet was het voor hem een leuk uitstapje, want ook al is het een zware klim... wel met een pracht uitzicht :-)
Verse sneeuw vind ik wel leuk, maar met de sneeuw die er hier nu nog ligt kun je nog geen sneeuwballetje van maken, het is net zand.
Gladheid heb ik ook een hekel aan, vooral ijzel. Binnenkort wil ik me een paar sneeuwschoenen kopen, althans van die dingen die je gemakkelijk om je gewone schoenen kunt doen. Heb hier ook al met de honden gewandeld met sokken om mijn schoenen heen, dat werkt ook prima. Maar hier kom ik geen mens tegen en ik moet zeggen dat het er wel een beetje gek uitziet ;-)

Jij ook een fijn weekend en hele lieve groetjes,
Cilia