Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in en om ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zaterdag 27 juli 2019

Week 1 vakantie 2019...


Hè hè... eindelijk wat verkoeling. Wel met veel regen en harde knallen, maar toch...


Denk trouwens dat de tuin verschrikkelijk blij is met al dat water. Met de dag zag je het geler en droger worden. Geen druppel water meer in ons stroompje, erg sneu allemaal.
Wel hadden we nog steeds water van onze bron, die blijft tot nu toe maar stevig doorlopen, haast onvoorstelbaar... dus gelukkig nog volop water.

Afgelopen week, eerste week van onze vakantie, barre weinig gedaan. Beetje zitten, puzzeltjes maken, wat lezen, beetje lopen, wat leuke visites, vaak de bbq aan gehad, vogeltjes en vlindertjes bewonderen...
Tja, zo ondertussen haast een blikken kont ervan gekregen, vele liters vocht verloren en compleet uit gepuzzeld ;-) Zou haast zeggen dat de verveling wat toe ging slaan van al dat zitten. Dus enorme blij met de verkoeling.

Ken je dat : dat je na het douchen, tijdens het afdrogen, gelijk alweer begint te zweten zodat je eigenlijk meteen alweer onder de douche kunt stappen. Bah... klef gedoe.

Klinkt een beetje negatief, maar dat viel allemaal wel mee.
's Ochtends in onderbroek van bed af zo naar buiten om iedere ochtend te genieten van het bakje kwark met noten en een dikke mok koffie in de schaduw van de bomen op een luie stoel onder het gekwetter van de vogeltjes is niet verkeerd ;-)


Ook niet verkeerd was om Morris zo heerlijk luierend in de vensterbank te aanschouwen, hij lag er vaak vele uren (lekker koel...).

Vandaag weer wat in de tuin bezig geweest, de schade van de regenbuien wat opruimen. Vele varens gaan tijdens zo'n bui liggen, zo ook vele springbalsemienen. De paden waren her en der niet meer te zien vanwege omgevallen varens.
Heerlijk... om weer wat te doen zonder dat de zweetdruppels in straaltjes van mijn hoofd afvielen.

Gelukkig zijn de weersvoorspellingen voor komende week wat aangenamer, althans wat ik als aangenamer beschouw ;-)
Zin in week 2 van onze vakantie.




2 opmerkingen:

Walter zei

Veel en koel plezier gewenst!

Cilia zei

Bedankt Walter... Het liefst zonnig en een graadje of 20 ;-)
Jij een fijne zondag gewenst en vriendelijke groetjes, Cilia