Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in en om ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dinsdag 4 oktober 2022

DRUP, DRUP, DRUP...

 
Even vooraf een waarschuwing : het wordt dit keer een beetje een onappetijtelijk blogje. M.a.w. als je daar niet van gediend bent dan dit keer maar eventjes verder scrollen.

Zoals al eerder vermeld heeft onze Vidor last van artrose en een hernia in zijn rug. Helaas is dit, volgens de specialist, niet meer te verhelpen... mede vanwege zijn leeftijd zou een operatie te zwaar voor hem gaan worden. Wel kunnen we de pijn wat verzachten door middel van zware medicijnen, dus dat doen we omdat Vidor ondanks zijn zeer slechte lopen nog erg veel zin in het leven heeft (volgens ons). Hij is nog erg levenslustig, eet en drinkt goed en hobbelt voor zo ver het kan nog steeds achter ons aan.

Vanwege de zware medicijnen, die hij dagelijks slikt, is hij helaas ook incontinent geworden.
Dat betekend dat hij in zijn slaap soms zo maar plast zonder dat hij het in de gaten heeft. Bijna dagelijks draait de wasmachine met kussenovertrekken, kleden e.d. waar hij op gelegen heeft. Op zich niet zo'n probleem, wel een probleem is dat hij zelf dan in die plas ligt en er behoorlijk naar gaat ruiken.
Zodoende wordt Vidor ook dagelijks gewassen.
Desondanks blijft er een ietwat penetrant geurtje in huis hangen, daarvoor hebben we (beetje tegen onze zin in) zo'n geur gevalletje aangeschaft, die zo af en toe even een verfrissend chemisch luchtje door het huis heen blaast.
Verder hebben we sinds kort ook wasbare hondenluiers, een hele uitkomst.
's Avonds en 's nachts krijgt hij tegenwoordig een luier om, een zeer koddig gezicht.
Uiteraard moet de luier wel goed zitten want anders gaat het alsnog verkeerd.

's Nachts gaan de honden altijd met ons mee naar boven... daar waar ze beiden een eigen slaapplek hebben, wij slapen boven de woonkeuken.
Vidor kan zelf niet meer de trap op, dus daar helpen wij hem dan mee (zo lang dat nog gaat) omdat hij al zijn leven lang gewent is om bij ons te slapen. Als het echt niet meer wil dan blijft één van ons beiden bij hem beneden slapen.

Vidor mag 's morgens altijd graag lekker uitslapen, soms blijft hij nog even boven terwijl wij al beneden zijn. Zodra hij zich meldt halen we hem dan op.

Zo ook gistermorgen.
Wij zaten aan de keukentafel te genieten van ons bakje kwark met noten en een grote mok koffie totdat er plots druppels op de tafel vielen. RAAR... erg raar.
Verbaast keken wij mekaar aan, lekkage!!! Onmogelijk. Een balk die druppelt!!! Vreemd.
Plots schoot ons wat te binnen... VIDOR.
Vidor lag nog boven te slapen, zijn luier was wat verschoven...

DRUP, DRUP, DRUP...


Geen opmerkingen: