Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in en om ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zondag 7 november 2021

Weekje vol emoties...

 
Wel een klein beetje een overdreven KOP, maar het was wel een weekje waarin we ons behoorlijk zorgen gemaakt hebben om onze Vidor.
Sowieso maken we ons soms wat zorgen om ons ventje, vanwege zijn artrose. Begeleiden hem met het trap op- en af lopen, maken geen al te lange wandelingen meer met hem (hooguit een klein uurtje) en hebben hem regelmatig even aan de riem... omdat meneertje soms nog zeer (te) uitbundig kan zijn.
Maar afgelopen week was hij plots ziek, in de dunne en veel braken. Twee nachten continu met hem eruit, stond hij weer te dribbelen naast het bed. Ook overdag zag hij er zeer ongelukkig uit. Gelukkig dronk en at hij nog wel.
Dinsdag toch maar even een afspraak met de dierenarts gemaakt, konden we tegen zes uur terecht. Natuurlijk, zou ik haast zeggen, knapte hij zienderogen overdag op en hebben we de afspraak geannuleerd. Helaas werd het woensdagavond weer wat minder met hem en zijn we donderdag alsnog met hem naar de dierenarts gegaan.
Volgens de dierenarts gelukkig niets ernstigs, waarschijnlijk had hij iets verkeerds gegeten... desondanks een injectie en een tas vol medicijnen meegekregen (zijn ze hier wel scheutig mee). Zit me wel af te vragen als er wel wat ernstigs aan de hand is... kofferbak vol medicijnen mee denk ik ;-)
Kan zeggen dat de medicijnen goed geholpen hebben, hij is alweer behoorlijk opgeknapt... vrolijk als altijd en slaapt gelukkig weer heerlijk door 's nachts.

Zo zielig als er wat met je hond is, vooral omdat ze niet kunnen zeggen wat er aan de hand is.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Verder hier ons wat voorbereiden op de winter.

Henk zijn werkplek is verhuisd naar de bovenste mezzanine, daar is het wat warmer te stoken. Een heel gesleep met de meubels. Bureau, kastjes, stoelen, printer, computers e.d. allemaal naar boven en een bed e.d. naar de onderste mezzanine.
De bovenste mezzanine dient doorgaans (driekwart jaar) als plek voor logees, daar hebben we twee bedden staan, kasten en stoelen e.d. De onderste mezzanine dient dan als kantoor, zitruimte en bibliotheek.
In de winter kunnen gasten kiezen waar ze willen slapen ;-)

De zomerjassen zijn ondertussen ook naar boven verhuisd om plaats te maken voor de winterjassen, sjaals, handschoenen e.d.

Verder nog veel hout sprokkelen in de bossen rondom ons. Voornamelijk van dat droge dode hout, wat gelijk in de kachel kan. Dat scheelt enorm veel brandhout, aangezien we vaak twee houtkachels aan hebben gaat er nogal wat hout door. Met dat sprokkelhout kunnen we zo wat hout besparen, we vinden het altijd zo jammer om onze houtstapels aan te breken, hahaha.

Ook zijn we nog bezig met maaien, voornamelijk op het weiland. Bijna jaarlijks een strijd tegen oprukkende bramen. Zouden we er niets aan doen, dan vrees ik dat we over enkele jaren een bramenweiland hebben. Maar goed, het ziet er ondertussen al weer goed uit, nog een beetje te gaan.

Foto's van afgelopen week...


De kerkhoven zien er weer vrolijk uit sinds Allerheiligen (1 november).

Het is hier de gewoonte om dan bolchrysanten op het graf van dierbaren te zetten.
Op 1 november is het altijd enorme druk op de kerkhoven.


Onze perzik, die prachtige mooie herfstkleuren heeft.
Kan me al op voorhand verheugen op de kleurenpracht over enkele jaren, als de boom wat groter is.


Afgelopen week voor het eerst weer boerenkool, uit de tuin, gegeten.
Helaas dit jaar niet erg veel boerenkool in de tuin, vanwege de reeën... die het ook wel lekker vonden.
Zodoende hebben we er voor nood maar even wat gaas omgezet, zodat we nog een beetje overhouden.


Ach... en ook nog enkele klaproosjes op het weiland.
Ze zien er wel wat sneu uit.


Ook de goudsbloemen worden wat minder, her en der nog wat doorzetters.


Ah... en bovenstaand zonnebloemetje was te laat met bloeien.
Beetje vorst, daar kon hij niet over.


Ook nog steeds heerlijke wortels uit de tuin.
Geen idee waarom, maar onze wortels hebben wel allemaal gekke vormen.

Was dit jaar de eerste keer dat we wortels in de tuin hadden, is ontzettend goed bevallen. Dus volgend jaar weer.
Zo hadden we ook voor het eerst andijvie in de tuin, helaas is dat niks geworden... Dus dat komt niet terug.
Ieder jaar maken we opnieuw een lijstje met groenten die we wel of niet meer in de tuin zetten.


2 opmerkingen:

Ger zei

Hoi Cilia,

Zag net je blogpost op mijn telefoontje en heb er even een groter scherm en toetsenbord bij gepakt om het beter te zien en te reageren. Wat een weekje zeg........helemaal niet overdreven,kan me helemaal voorstellen dat jullie je zorgen maakten om zieke Vidor. Gelukkig dat er dierenartsen zijn anders zou je er nooit achterkomen wat het beest mankeert omdat hij het niet kan vertellen. Nou wil dat niet altijd iets zeggen,ik kan namelijk wel uitleggen aan oogarts en neuroloog wat ik voel en toch blijf ik maar naar kliniek en ziekenhuis gaan voor de ene behandeling na de andere zonder resultaten tot nog toe:-(
Jaha het is weer de tijd voor lekkere stamppotten en recht uit de moestuin verser kan je het niet hebben. Misvormde wortels smaken vast ook wel, ik las dat wanneer de wortel niet goed de diepte in kan groeien door de grondsoort dat ie dan gewoon een andere weg zoekt. Kwam de meest grappige foto's tegen.
We waren onlangs nog weekje aan de Mosel,het was leuk en niet leuk, kan moeilijk bewegen met altijd die aanwezige pijn en ontsteking op hoornvlies ogen wil ook maar niet genezen.
6 verschillende soorten oogdruppels per dag en gel voor de nacht die ook vervelende bijwerkingen geven,plugjes in traanbuisjes en op linkeroog bandage lens. Een plus punt het zicht is aan het verbeteren.
En zo heeft elk huisje zijn kruisje.........;-)

Fijne nieuwe week gewenst en succes met alles!
Liefs,Ger


Cilia zei

Hoi Ger,

Gelukkig gaat het met onze Vidor weer beter, hij is alweer de vrolijkheid zelve.
Kan me voorstellen dat je er zo af en toe moedeloos van wordt van dat gedoe met je ogen. Gelukkig ook een pluspuntje... dat je weer wat beter kunt zien.
Is er trouwens niets aan de pijn te doen die altijd aanwezig is?
Tja lieve Ger, we worden niet zo maar oud en daadwerkelijk overal is wel wat.

Ook zijn er gelukkig leuke dingen in het leven : stamppotjes eten ;-)
Onze wortels smaken trouwens overheerlijk. We gebruiken hier uiteraard absoluut geen gif of dergelijke, dus puur natuur. Heb daarnet nog even gekeken naar 'misvormde wortels', hahaha... nou sommige van ons zagen er ook zeer grappig uit. Kan trouwens best wel kloppen, dat de grond op sommige plekken niet los genoeg was.
We hadden ze op drie verschillende plekken staan, op één van die plekken zaten de meest misvormde wortels... en juist op die plek hadden we de grond niet goed bewerkt.

Heerlijk zeg, nog even een weekje naar de Mosel geweest. Ondanks de pijn ben je er toch nog even uitgeweest, even in een andere omgeving.

Hoop van harte dat het uiteindelijk toch goed komt met je ogen en het zou erg fijn zijn als er wat aan de pijn te doen valt.

Jullie ook een goede week toegewenst en heel veel liefs van hier,
Cilia