Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in en om ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

donderdag 27 mei 2021

Bruggen bouwen en zo...

 
Even een terugblik op de afgelopen dagen, inclusief het pinksterweekend.


Morris...

Zoals eerder vermeld hebben we hier voor ons keukenraam vaak vetbollen hangen, maar ook in een boom voor ons huis. Tevens hebben wij daar een plankje met opstaande randen hangen waar ik walnoten in heb voor de eekhoorntjes. Zeer regelmatig moet ik er nieuwe walnoten in doen en nieuwe vetbolletjes ophangen, aangezien er veelvuldig gebruik van gemaakt wordt. De walnoten zoek ik altijd in de herfst, meestal zakken vol... zodat we genoeg voor eigen gebruik, weggeven en de eekhoorntjes hebben.
Onze Morris vindt het altijd wel prettig om onder de boom naar de vogeltjes en eekhoorntjes te kijken. Gelukkig vangt hij ze niet, wel regelmatig muisjes. Die hij vervolgens mee in huis neemt om ze daar los te laten. Gisteren kreeg Henk nog één cadeau ;-(


Koningspage...


Afgelopen weekend zag ik ze weer voor het eerst dit jaar in de tuin.


Erg mooie vlinder om te zien.


De aardappelen...

Op meerdere plekken in de tuin hebben we aardappelen staan, meerdere soorten. Helaas zijn er ook verscheidene verdwenen, sommige door de honden en sommige door ???? Feit is wel dat er verscheidene plots verdwenen zijn.
Sowieso gaat het momenteel nog ietwat moeizaam in de groentetuinen. We hopen dat het nu eindelijk wat warmer en zonniger gaat worden, zodat alles een beetje kan groeien.


Waterval hier niet ver vandaan (kilometer of 20) in de bossen.


De honden zijn dol op water.

Om er te komen was wel een behoorlijk pittige wandeling. Uiteraard veel dalen en weer omhoog klimmen hier in de bergen. Dit is zo'n waterval waar bijna niemand komt. Op zich wel jammer, omdat het best een leuke waterval is waar je vooral zomers heerlijk vertoeven kan.


De foto's, van de waterval, zijn met de telefoon gemaakt. Aangezien ik zelden mijn fotocamera bij me heb tijdens uitstapjes.

Ook zijn we hier in de tuin nog wat bezig geweest.
Over ons terrein loopt een stroompje waar we nog wel wat bruggetjes over heen wilden maken, zodat we wat gemakkelijker rond kunnen lopen zonder te moeten springen (met een grote stap kun je er ook wel over maar... we worden een dagje ouder hè).


Eerste bruggetje... 


Tweede bruggetje...


Ze liggen vlakbij elkaar en gaan ieders een eigen kant op.
Zo kunnen we gezellig rondjes lopen ;-)


Bloemetjes voor ons huis...

Wij maaien het gras pas later in het jaar op enkele paden na, zodat we eerst volop kunnen genieten van de vele wilde bloemetjes. Nu zijn we gelukkig geen van beiden dol op van die keurig onderhouden gazonnetjes, komt goed uit... hoeven we daar geen ruzie over te maken ;-) 


Niet maaien houdt in, leuke hoekjes met bijvoorbeeld fluitenkruid...


En... hele vele andere bloemen.
Werkelijk een walhalla voor hele vele soorten insecten.

Er gaat bijna geen dag voorbij dat we hier niet even de dagelijkse ronde maken over ons terrein, momenteel onder het luide getjirp van de vele krekels en het gezoem van de vele hommels.


Geen opmerkingen: