Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in en om ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

donderdag 8 april 2021

Vogelnestje, dotters en ...

 

In de winter is altijd mooi te zien hoeveel nesten er op onze buitenmuren zitten, allemaal van die bolletjes tegen de muren aangeplakt. Nog even en dan zijn ze maar amper meer te zien... zodra de wilde wingerd weer in blad zit.


Afgelopen dagen is het heen en weer lopen met het nectarineboompje.
Gelukkig zit deze in een pot.


Zou zo jammer zijn als de prachtige bloemen kapot vriezen.
's Nachts soms min 5 graden.


Ondanks dat het behoorlijk fris was de afgelopen dagen,
is het in het zonnetje prima vol te houden.


Zit me regelmatig af te vragen wat voor gek beestje dit is.
Iemand enig idee?

De narcissen zijn helaas op hun retour, maar niet getreurd want momenteel staan de wilde kersen in volle bloei. Ziet er ook altijd weer schitterend uit. En... de dotterbloemen, een prachtig gezicht... dagelijks beginnen er meer te bloeien.


De dotterbloem...


Op vele plekken langs de sloot...


Ook op de wat vochtigere plekken zitten er veel.


Altijd leuk om te zien wat er zoal in het wild groeit en bloeit.

Vorige week ging onze Mila opeens flink te keer. Nou doet ze dat veel vaker zodra ze iets ziet waarvan zij denkt dat er niet hoort. Maar dit keer bleef ze blaffen, zo'n blaf waaraan je kunt horen dat ze iets speciaals ziet. Dus even een kijkje nemen.


Het was al laat op de dag.
Plots zag ik waar ze tegen zat te blaffen...
Er zat wat raars in de boom.


Pas op het laatst zag ik dat het onze Femke was.
(beetje tegenvallend, ik had op zijn minst een boommarter verwacht)
Blijkbaar heeft ze een nieuw plekje gevonden, momenteel zit ze er bijna dagelijks.

Tot slot... helaas hier in Frankrijk opnieuw in een lockdown voor de komende 4 weken (ondertussen nog zo'n 3 en halve week). Daar worden we niet echt blij van, maar moeten het er maar weer mee doen.

Morgen nog 1 koude dag en dan gaat de temperatuur weer omhoog, althans volgens de weersberichten... daar worden we gelukkig wel blij van :-)




2 opmerkingen:

Ger zei

Hoi Cilia,

Prachtig is de bloesem van nectarine, daar moet je zuinig op zijn.
Zag net beelden voorbij komen op TV over wijnboeren die met man en macht de knoppen van de chablis proberen te beschermen met duizenden brandende vuurpotten.
Jullie Femke spot van grote hoogte de muisjes op de grond.
Al die gele dotterbloemen op jullie grondstuk geven een vrolijk aanzien. Dat beestje is volgens mij een kortschildkever, maar welke van de 60.000 wereldwijd?
Ik kijk niet naar eventuele versoepelingen(kijk er wel naar uit)
maar meer naar het hoge aantal besmettingen en hoop daarom dat de strenge regels nog blijven zodat mensen die een bed nodig hebben uit de regulierezorg in het ziekenhuis ook nog aan bod komen.

Lieve groet,
Ger

Cilia zei

Hoi Ger,

Momenteel zetten we de nectarine iedere avond naar binnen. Hoop dat het binnenkort niet meer nodig is, want best wel spannend met de huidige nachtvorsten... ook voor de fruitbomen. Tja om er nu vele brandende vuurpotten bij te zetten, dat wordt ons net even te gortig ;-) Lijkt trouwens wel erg mooi.

Daarnet even gekeken of het misschien een kortschildkever is, lijkt er wel erg veel op... BEDANKT.

Weet je Ger waar ik me een beetje aan stoor met al die corona-maatregelen : we praten over één Europa, maar wat betreft de corona-maatregelen zijn ze overal in Europa anders. Strenge maatregelen noem ik niet de avondklok van 22.00 uur, hier trouwens een avondklok vanaf 19.00 uur. Je zou maar in een flat (appartement) wonen, mag je na 19.00 uur niet eventjes een rondje lopen... moet je binnen zitten terwijl het buiten nog stralend weer is.
Zo vind ik persoonlijk bijvoorbeeld die bezoekregeling in Nederland belachelijk... 1 persoon. Als onze zoon bijvoorbeeld bij ons komt mag het wel, maar andersom mogen we dus eigenlijk niet met ons beiden bij hem op bezoek ;-(
We hopen maar dat het allemaal zo snel mogelijk voorbij is en we weer 'gewoon' door het leven kunnen stappen.
Hier in Frankrijk ook nog steeds vele besmettingen, helaas.

Lieve groetjes,
Cilia