Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in en om ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

maandag 18 februari 2019

Vervroegde lente ?


Evenals in Nederland hebben we hier al een paar dagen super mooi weer achter de rug en er is ons nog veel meer beloofd.

Mooi weer betekend hier vaak : veel buiten verpozen.


De honden vinden het ook geweldig. Als 's morgens de deur open gaat rennen ze vaak, over de vlonder, naar het weiland... daar is het momenteel het zonnigst.
Aangezien de zon nog vrij laag staat hebben we bij huis nog niet erg veel zon.
Zelf gaan we dan ook met regelmaat met onze kop koffie en/of onze boterham naar het weiland.

Op het weiland is nog erg veel werk te doen. Henk wil er nog graag een stuk land omgraven om er een 'moestuintje' bij te maken.


Vrij pittig werk...

Verder zijn we er bezig om wat paden uit te zetten, zodat we er later, als er weer allemaal bloemen bloeien, gemakkelijk rond kunnen lopen tussen de vlinders en de hommeltjes. Deze paden willen we dan zo af en toe maaien.

Ook liggen er her en der nog verscheidene bomen (eiken en essen) die in oktober omgevallen zijn. Deze liggen helemaal onderaan op het weiland, dus nog een heel gesjouw om ze boven te krijgen. Eerst  wat klein zagen en dan... pfff , alles naar boven brengen.


Hout, hout en nog eens hout... veel draait hier om hout ;-)

Afgelopen week is Henk voor een paar dagen alleen naar Nederland geweest. Sinds vorig jaar augustus weer de eerste keer dat ik hier alleen bleef. Was best wel weer even wennen.
Zelf zit ik hier dan die dagen zonder auto en ben overwegend op mijzelf aangewezen.
Nou ja, is niet helemaal waar. Heb een lijst vol telefoonnummers van vrienden en bekenden hier in de buurt die ik in nood bellen kan. Maar ja... zoiets doe je natuurlijk niet zo snel, dan moet er toch wel echt wat aan de hand zijn.
Komt bij dat ik het toch ook wel even prettig vind om zo af en toe even een paar dagen helemaal op mijzelf te zijn en geen ander mens te zien of te horen.

Henk heeft de leuke oude deur uit Nederland meegenomen, dus daar kunnen we hier nu ook mee verder. Gaat vast mooi worden, het moet alleen nog even gebeuren... aangezien we de tuin ook nog voorbereiden willen voordat de lente begint en wij graag buiten verpozen is het nog de vraag wanneer wij ons ertoe zetten kunnen om er mee bezig te gaan.

Tja... zo gaat dat hier een beetje, het binnenwerk blijft vaak wat liggen. Komt denk ik ook omdat het binnen al PRIMA wonen is en wij niet erg veel eisen stellen. Uiteraard moet het wel warm en gezellig zijn binnen, maar... DAT IS HET AL ;-)


De pinda-netjes en de vetbollen worden gretig bezocht.

Tijdens de afwas heb ik vaak dit zicht erop, het netje en de vetbollen hangen voor het keukenraam. Soms durf ik me maar amper te verroeren om de vogeltjes maar niet te laten schrikken. Ook elders in de tuin hangt er veel lekkers voor de vogeltjes.




2 opmerkingen:

Ger zei

Hoi Cilia,

Grappig om te lezen en te zien hoe wij mensen stilletjes uit onze 'winterslaap' ontwaken bij de eerste warme zonnestralen.....we vergeten dan al snel dat het pas februari is.
Maar als grootgrond bezitter is er het jaar rond met weer of geen weer veel werk te verzetten lees en zie ik telkens weer in je blogposten.

Heb de laatste tijd niet veel leukt of goeds te bloggen, niemand zit denk ik te wachten op mijn verhalen over versleten botten en bezoeken aan specialisten.
Op de zonnige en warmere dagen rijden we met auto naar mooie plekjes in de natuur en gaat mijn nieuwe rollator mee off-road waarmee ik ietsie langer dan 5 min. kan lopen zonder stagnatie.
Maar zitten in de natuur op het terras met lekker hapje en drankje doet mij ook goed.

Wens je veel werk en geniet momentjes tijdens jullie bezigheden in en rondom het huis!!!

Liefs en groetjes,
Ger

Cilia zei

Hoi Ger,

Heerlijk hè, deze prettige temperaturen, blauwe luchten en volop zon. Deze dagen hebben we toch maar mooi te pakken, ondanks dat het nog maar februari is :-)
Tja Ger, werk is hier altijd te doen. Gelukkig zijn we er niet afhankelijk van en doen we het met veel plezier. Al moet ik zeggen dat het soms behoorlijk zweten is (haren soms kleddernat op mijn hoofd staan).

Zeg Ger, een blog hoeft niet alleen maar over leuke dingen te gaan. Het belangrijkste is dat je er zelf plezier in hebt, soms kan het fijn zijn om dingen van je af te schrijven. En... vaak zijn er dan ook wel weer mensen die het leuk vinden om te lezen.
Je zou kunnen overwegen om je blog ietwat aan te passen : af en toe wat persoonlijke verhaaltjes over je wel en wee en af en toe gezellige blogjes (als je daar zin in hebt). Misschien vinden sommige van je volgers dat niet zo leuk, maar het belangrijkste is dat jij er plezier in hebt.
Persoonlijk zou ik het wel fijn vinden om zo af en toe wat te lezen/zien op je leuke blog, ook om daar te lezen hoe het met je gaat.
Heerlijk toch dat Harry het, zo te lezen, ook leuk vindt om samen door de natuur te toeren en een gezellig terrasje te bezoeken. Geniet er nog maar zoveel mogelijk van met zijn beiden.

Dikke zoen en heel veel liefs, Cilia