Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in en om ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

vrijdag 6 januari 2012

Het zit er weer op...

Jawel, het zit er weer op. De eerste werkdag is alweer achter de rug, de eerste wasjes zijn alweer gedraaid... voorbij met de PRET, haha... valt wel mee hoor. Feit is wel dat we alweer in Nederland zitten en dat de vakantie niet meer en niet minder dan een fijne herinnering is... op naar de volgende... Nog even wat foto's...
Le Mayet de Montagne in kerstsferen, mooie blauwe lampjes. Iedere keer wel weer speciaal om te zien dat ze in Frankrijk vaak gekleurde lampjes hebben. Als kind wilde ik vroeger ook al graag gekleurde lampjes in de boom, helaas vonden mijn ouders dat niet erg geslaagd... nou... in Frankrijk kom ik dik aan mijn trekken, FEEST.

Een dag voor vertrek, onze Mitsie even aan het poseren. Als ze ziet dat ik met mijn fototoestel bezig ben gaat ze gelijk op haar mooist zitten, onze tuttie...

Nog even een foto van het huis, daar waar de kachels nog volop staan te roken en de luiken nog wagenwijd open staan. Sneue gedachte... de kachels zijn uit en de luiken zitten weer stevig dicht.

Uitzicht vanuit de schuur. Twee dagen voor vertrek zijn we nog naar Roanne geweest, hebben daar o.a. een houten gordijnroede met toebehoren gekocht voor de schuurdeuren, waar we dikke aubergine-rode gordijnen voor laten maken, zodat het wat warmer gaat ogen. Dit lijkt ons vooral in de wintermaanden erg prettig.

Na een lange wandeling moet er even uitgerust worden... TOCH!!!

Uitzicht vanuit één van de ramen van onze slaapkamer, met zicht op ons stroompje die de afgelopen weken behoorlijk gevuld was. Dit raam wat hier te zien is, is een stalen raam die niet open kan, Henk is bezig met een nieuw houten raam en kozijn te maken, deze gaan we de komende zomer plaatsen.

Dit is het uitzicht wat ik heb tijdens de afwas, nou... dan verheug je je toch op hele vele vaatjes. Tja... dat missen we hier in Nederland thuis best wel, al die mooie uitzichten. Overal in Le Pre Bonnet, waar je door de ramen naar buiten kijkt, heb je zicht op de natuur... voor, achter, links, rechts... gewoon overal.

Gisteren zijn we, onder veel katten-geluidjes-geurtjes, weer teruggereden. Af en toe een stop om de kattenbakken te verfrissen en de benen te strekken, kop koffie en de nodige versnaperingen tot ons te nemen. Een leuke ontspannen relaxte vakantie. Weinig geklust, weinig ruzie (we hadden de laptop mee, wat voor enig vertier zorgde), veel gegeten, veel gelopen, veel gelezen, enkele feestjes, enkele toertjes, enkele buitjes, vaak gedoucht (jawel, een waar genot), vaak tv gekeken (wat een luxe hè?)... Wat ons ook erg goed bevallen is, is dat we onze twee 'probleem' katten bij ons hadden, want zeg zelf... het voelt toch niet echt prettig dat de oppas op handen en voeten door je huis moet, alle hoekjes afspeurend... waar toch die vieze lucht vandaan komt. We hebben besloten om in het vervolg, zoveel als mogelijk is, Belletje en Serena met ons mee te nemen, niet als we voor een paar daagjes die kant op reizen... maar wel als we voor minimaal een week die kant op gaan. Ze hadden het trouwens flink naar hun zin, geen van beiden had de behoefte om naar buiten te gaan (wat ze overigens wel konden), de gehele vakantie zijn ze in de warme keuken gebleven, voor de houtkachel en de behoeftes deden ze over het algemeen beiden keurig op de bak, nou... geweldig. We hebben ze ook flink toegejuigd.

Nou weer vol frisse moed er tegen aan. Nieuw jaar, nieuwe plannen, nieuwsgierig wat het jaar weer in petto heeft.

2 opmerkingen:

Cilia zei

Tja, wat zal ik daar op zeggen... oké... hier in Nederland is ons huis van alle gemakken voorzien, maar ik mis hier de overweldigende natuur wel behoorlijk en verheug me alweer enorm op de dag dat we weer richting Frankrijk gaan ;-)
Hier in Nederland hebben wij 4 katten rondhobbelen, 1 daarvan is een behoorlijke boef (de relmuizenvangster), wij verdenken haar ervan dat zij zo af en toe de anderen pest... wat uiteraard stress ten gevolge geeft, dit kan mogelijk een reden zijn. Verder zijn er nog ... tig mogelijkheden te bedenken, maar het was wel een verademing (momenteel gaat het hier nou ook nog redelijk).
Hier in Groningen was het één groot merengebied, erg mooi om te zien trouwens en jaja wij zitten hier hoog en droog. Ons huis ligt HEEL ERG HOOG... wel minstens... komt ie... 2 METER boven zeeniveau, own... Sta je vast wel van te kijken hè?
Groetjes vanuit ons HOOG gelegen huis.

Cilia zei

Terpen heb je in het noorden van Groningen, ik woon in het oosten... in MOOI WESTERWOLDE... hoge zandgronden, jaja.
Ehhh... IK BEN NIET JALOERS... helemaal niet... ook geen klein beetje ♀¿ö♫←♫♪Ñ♀grrrrrrr... maar om me dat nou met twee dezelfde reacties onder de neus te wrijven...
Lieve groetjes daar in jullie prachtig mooie huis op minimaal 200 meter boven zeeniveau van een nagelbijtende dagenaftellende jonge dame,
Cilia